Lukaku terug naar Inter? “Romelu zou alvast geen neen zeggen”

Premier League | Hij leek via de grote poort terug te keren naar Londen, maar het nieuwe avontuur bij Chelsea dreigt andermaal op een fiasco uit te draaien voor Romelu Lukaku. De Rode Duivel belandde namelijk pijlsnel op een dood spoor onder Thomas Tuchel. In Italië hopen ze alvast op een terugkeer van Big Rom. En hij misschien nu zelf ook.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het afgelopen weekend moet Romelu Lukaku een van zijn absolute dieptepunten bereikt hebben als voetballer. Lukaku noteerde zaterdag tegen Crystal Palace welgeteld zeven balcontacten, waarvan twee in de eerste helft. Vijftig procent daarvan bestond uit de aftrap. Het noopte Chelsea-coach Thomas Tuchel tot de beslissing om Lukaku tegen Lille in de Champions League de hele match op de bank te houden. Tuchel wilde naar eigen zeggen “Lukaku niet voor de leeuwen gooien”.

Met een riante transfersom van 115 miljoen euro haalde Chelsea vorige zomer Lukaku terug naar Londen. Er werd veel verwacht van de Belg, hij moest de nieuwe spil worden in de aanvalslinie. Maar een paar maanden later schiet daar nog weinig van over. Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport zou Lukaku nu een terugkeer naar Inter overwegen.

Geen match met Tuchel

Met tien goals kan het seizoen niet bepaald een succes genoemd worden voor Lukaku. De prestaties van de Rode Duivel bij de Blues zijn ronduit teleurstellend. Lukaku werd aangetrokken als spits nummer 1, maar is lang geen eerste keuze meer bij Chelsea-coach Tuchel. Thierry Henry, assistent bij de Rode Duivels, begrijpt niks van de kapitaalsvernietiging bij Chelsea. “Als je als trainer gaat voor een speler als Lukaku, dan moet je hem kunnen inpassen in je ploeg. Of de manier waarop je speelt, veranderen voor hem. Dat Tuchel dat niet ging doen, was te verwachten. Maar dan stel ik de vraag: waarom heeft Chelsea hem dan eigenlijk gekocht?"

Naast het slechte huwelijk tussen Lukaku en Tuchel verwijst La Gazzetto dello Sport ook naar andere redenen. “Lukaku is niet gelukkig. Hij denkt met nostalgie en weemoed terug aan zijn periode in Milaan. Hij mist de liefde van de mensen daar, maar mist ook de connectie met een spitsbroeder zoals Lautaro Martinez.” De krant laat dan ook weten dat Lukaku niet weigerachtig staat tegenover een terugkeer naar Inter.

Salariseisen bijstellen

Ligt er een vroegtijdig vertrek op tafel, zal Chelsea natuurlijk boter bij de vis willen. Maar hoeveel kan Inter ophoesten voor Lukaku, die voor 115 miljoen euro werd verpatst? Een huurdeal zou ook een mogelijkheid zijn. Maar zelfs dan sluipen er nog potentiële hindernissen.

Want Lukaku verdient maar liefst een loonstrookje van 12,5 miljoen euro per jaar in Londen, iets wat ze in Milaan niet kunnen geven aan de Belgische spits. De overgang naar Engeland luidde namelijk een verdubbeling in van Lukaku’s loon, ten opzichte van wat hij in Italië verdiende. Maar andermaal roert La Gazzetto dello Sport zich in de discussie. Lukaku zou namelijk volgens de krant bereid zijn om zijn salariseisen naar beneden te halen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top