Westerlo voegt voormalig Duits- én Russisch international toe aan selectie

Challenger Pro League | KVC Westerlo heeft nog een opmerkelijke transfer gerealiseerd. De competitieleider van de D1B Pro League maakte donderdag bekend dat het Roman Neustädter een contract heeft gegeven tot het einde van het seizoen (met optie voor een extra jaar).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Neustädter is een 34-jarige Duitser die ook een Russisch paspoort heeft én geboren is in het Oekraïnse Dnepropetrovsk (toen dat nog een stad in de voormalige Sovjet-Unie was).

De verdedigende middenvelder maakte carrière bij Mainz, Monchengladbach en Schalke 04 en werd zelfs 2x opgeroepen voor de Mannschaft. In 2016 ruilde hij Schalke 04 (waar hij meer dan 160 wedstrijden speelde) voor Fenerbahçe. Daar speelde Neustädter in drie seizoenen ook meer dan 100 wedstrijden. In 2019 ging hij dan aan de slag in Rusland bij Dinamo Moskou.

Die passage in Rusland was niet zo toevallig, want sinds 2016 verzamelde Neustädter ook 13 interlands voor de Russische nationale ploeg. De middenvelder had immers een Russische moeder en bij de Russen zochten ze richting het EK 2016 nog wel wat extra versterkingen. Neustädter speelde uiteindelijk mee op het EK tegen Engeland en Slowakije, maar Rusland overleefde de groepsfase niet.

Sinds vorige zomer zat Neustädter zonder club; nu gaat hij in de herfst van zijn rijkgevulde carrière dus aan de slag bij Westerlo.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top