Proximus ePro League: Cercle Brugge stijgt naar top 8

Nieuws | Het was een intense negende dag van de Proximus ePro League, op woensdag 23 februari. Cercle Brugge won een belangrijke wedstrijd tegen Beerschot, en Mechelen leed de grootste nederlaag van het reguliere seizoen door maar liefst zeven doelpunten te incasseren tegen het Royal Antwerp FC van Alexander Zimet.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is officieel: de eerste helft van het seizoen in onze nationale FIFA 22 competitie, de Proximus ePro League, is achter de rug! Op woensdag 23 februari betraden de spelers voor de negende keer dit seizoen het virtuele veld. En zoals steeds stond er vanaf 13.00 uur een geweldige reeks wedstrijden op het programma.

Laten we beginnen met wat tot nu toe de grootste nederlaag is van een team in de competitie. Miran (KV Mechelen) incasseerde zeven doelpunten in zijn wedstrijd tegen Royal Antwerp FC en Alexander Zimet, en werd volledig overklast. Een nederlaag die de mentaliteit en de vastberadenheid van de speler zou kunnen schaden, aangezien hij al enkele weken op de laatste plaats in het klassement staat.

Rudi Ekmen (Club Brugge) was gemotiveerd om de leider in de competitie, die slechts een paar punten voorstaat, in te halen, en deelde een zware nederlaag uit aan het KAS Eupen van Uliks Polloshka. De wedstrijd eindigde met een score van vier doelpunten tegen nul, waardoor Brugge KRC Genk volgt met amper één punt verschil. De Limburgse club behaalde slechts een gelijkspel tegen Anderlecht. KAA Gent en RFC Seraing eindigden de wedstrijd ook met 1-1.

Cercle Brugge heeft een goede prestatie geleverd met een overwinning van twee tegen één, tegen het Beerschot van Rune Gaudaen. Met deze overwinning schuift de jonge speler een paar plaatsen op, tot aan de kwalificatieplaatsen. Een magere overwinning, met nog meer dan acht weken te gaan in het kampioenschap, maar wel één die hem ongetwijfeld in staat zal stellen kalm te blijven tijdens de rest van het seizoen.

Union Saint-Gilloise en Thomas “Optimum” Vidic stegen naar de top vier van het klassement, door hun overwinning tegen een glansloos Didista (Sporting Charleroi). ShadooW uit Luik staat op gelijke hoogte met de Brusselaars, en won met 3-1 van een ontmoedigd KV Oostende.

De deelnemers zullen sterk moeten blijven op dag tien, wanneer de tweede helft van de competitie van start gaat. Zoals gewoonlijk kan je alle informatie over de gespeelde wedstrijden vinden op Proximus Esports!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top