Terugkeer van de nostalgische hardrock: Scorpions en Guns N’ Roses komen met nieuwe muziek

Muziek | Twee rockgroepen die vooral in de jaren 80 en 90 groot waren, komen vandaag, op 25 februari, met nieuwe muziek op de proppen. De Duitse hardrockers van Scorpions brengen het album ‘Rock Believer’ uit en het Amerikaanse Guns N’ Roses heeft de EP ‘Hard Skool’ in petto.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Guns N’ Roses

Het is al van 2008 geleden, toen Guns N’ Roses het album ‘Chinese Democracy’ uitbracht, dat de legendarische rockgroep nog een volwaardig album op de wereld losliet. Met ‘Shadow of Your Love’ kwam er na tien jaar stilte wel nog een single in 2018, maar geen album of EP. De band kende wel een reünie met onder anderen gitarist Slash, en samen begonnen ze aan nieuwe muziek te werken. Volgens Slash zou er een volledig album in aantocht zijn en om het wachten te verlichten, komt er nu al een voorsmaakje uit in de vorm van de EP ‘Hard Skool’.

Samen met Slash begon de band enkele jaren geleden nummers opnieuw aan te pakken die al ten tijde van ‘Chinese Democracy’ werden geschreven. Daaronder horen de nummers ‘Absurd’ en ‘Hard Skool’, die in het najaar van 2021 al uitgebracht werden. Het waren voorbodes voor de nieuwe EP, die naast die twee nummers ook enkele livetracks zal bevatten. Of de nieuwe release het niveau en de legendarische status van ‘Appetite for Destruction’ zal kunnen benaderen, betwijfelen we als we hun recente output bekijken. Maar voor nostalgische hardrockfans wordt het sowieso een pareltje om naar uit te kijken.

Meer Guns N' Roses zoals 'Rock Case Studies' en 'Live From The O2 Arena London' vind je in de Proximus VOD-catalogus! Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Scorpions

De Duitse hardrockers van Scorpions maken intussen meer dan 55 jaar lang muziek. Dat ze niet meer van de jongsten zijn, spreekt dus vanzelf. Maar dat ze nog steeds het stadionrockgevoel van de jaren 80 en 90 kunnen oproepen, staat buiten kijf. Ze vergaarden vooral bekendheid met hun album ‘Love at First Sting’ uit 1984, waarop de invloedrijke tracks ‘Rock You Like a Hurricane’ en ‘Still Loving You’ te vinden zijn. In 1990 zongen ze over de val van de Berlijnse muur in ‘Winds of Change’, een nummer dat nog steeds een legendarisch anthem is voor een verdraagzamere wereld.

Hoewel ze intussen oude knarren zijn, verdwenen Scorpions eigenlijk nooit helemaal van het toneel. Hun recentste album ‘Return to Forever’ dateert al wel van 2015, en met songtitels als ‘Going Out With a Bang’ zou je kunnen denken dat er geen opvolger meer zou komen. Maar in 2018 kwamen er dan toch signalen dat er aan nieuw materiaal gewerkt werd. Eind vorig jaar lichtte de videoclip voor ‘Peacemaker’ al een tipje van de sluier op en onlangs verscheen ook een video voor ‘Rock Believer’, waarin we zowel archiefbeelden als beelden van recente optredens zien. Het toont dat de rockers er nog helemaal staan. En nu komt ook het gelijknamige album in de rekken, alweer eentje waar de fans van de hardrock van weleer van beginnen te likkebaarden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top