Edin Džeko keert terug naar Engeland om met Inter te stunten tegen Liverpool

Sport | Internazionale neemt het dinsdagavond in de kwartfinales van de Champions League op tegen Liverpool, waar ze een 0-2 nederlaag uit de heenmatch moeten wegspelen. Op hetzelfde moment staat Bayern München voor een verraderlijke partij tegen FC Salzburg. Een leuk weetje: Proximus Pickx verwent op dinsdag 8 maart alle voetballiefhebbers door de topper Liverpool - Internazionale exclusief gratis aan te bieden via een livestream.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Edin Džeko was jarenlang een invaller bij Manchester City, waar hij moest opboksen tegen clublegende Sergio Aguëro. Toch mocht hij zeer tevreden terugblikken op zijn passage in Manchester, waar hij van 2011 tot 2016 speelde, en goed was voor 72 goals en 39 assists in 189 wedstrijden. Bij Liverpool zullen ze de Bosniër dus nog maar al te goed kennen. Džeko hoopt met Inter een serieuze stunt af te dwingen op Anfield Road.

Snel scoren

In totaal scoorde de 35-jarige spits vijf keer in veertien wedstrijden tegen Liverpool. Džeko vond met name het net in de halve finales van de Champions League in 2018, zowel in de heen- als de terugmatch. Hij speelde toen voor AS Roma. Kan hij deze keer weer scoren op Engelse bodem?

De Italianen verloren in Milaan met 0-2, nadat ze zeer lang de evenknie waren van de troepen van Jürgen Klopp. Roberto Firmino en Mohamad Salah zorgden voor de doelpunten en daardoor wordt de opdracht van Inter bijzonder moeilijk, maar niet onmogelijk. Als ze een vroeg doelpunt kunnen scoren, zit een mooie comeback er mogelijk alsnog in.

Bayern heeft ervaring

Bayern München moet vol aan de bak tegen FC Salzburg. De Oostenrijkers maakten het de Duitsers bijzonder lastig in de heenmatch, waar ze na 21 minuten op voorsprong kwamen via Junior Adamu. Er waren zelfs kansen op 2-0, maar ook Bayern kreeg de nodige kansen. Aan de overzijde moest doelman Philipp Köhn zich toch gewonnen geven na een schot van Kingsley Coman. Zo werd het 1-1. Salzburg liet dus een uitgelezen kans liggen om Bayern het leven heel zuur te maken. Der Rekordmeister wist dus een gelijkspel uit de brand te slepen en hoopt in eigen huis de klus te klaren.

Toch moet het opletten voor Salzburg, maar Bayern München heeft met Robert Lewandowski een speler in huis die er op de grote momenten staat. Gaat de Pool Bayern ook voorbij Salzburg loodsen?

De terugwedstrijd van de achtste finales tussen Liverpool en Internazionale is als Proximus TV-klant op dinsdag 8 maart vanaf 21u rechtstreeks en gratis te volgen op de zender Pickx Live op tv of via de Pickx-app.

Fan van de UEFA Champions League? Speel dan ook mee met de Pickx Prono! Voorspel de wedstrijdenuitslagen en maak elke speeldag kans op een PlayStation 5 Digital Edition!

Het programma van de achtste finales in de Champions League:

Dinsdag 8 maart

Woensdag 9 maart

Volg de achtste finales van de Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top