Real Madrid en Bayern in gevaar, Man City en Liverpool bijna veilig

Sport | In de achtste finales van de Champions League staan er deze week vier terugmatchen op het programma. Voor enkele topclubs dreigt een vroege uitschakeling. Er is nog de nodige spanning en Proximus Pickx verwent op dinsdag 8 maart alle voetballiefhebbers door de topper Liverpool - Internazionale exclusief gratis aan te bieden via een livestream.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de loting dacht iedereen dat Bayern München zich vlot zou gaan plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. RB Salzburg maakte het Bayern echter knap lastig in de heenwedstrijd en het was Kingsley Coman die alsnog de 1-1 scoorde, waardoor Bayern niet met een nederlaag terugkeerde naar Duitsland. Der Rekordmeister moet nog flink aan de bak in de eigen Allianz Arena.

Engeland boven

Manchester City is al voor 99% zeker van de volgende ronde. Kevin De Bruyne & co overklasten in Lissabon Sporting CP en wonnen er met 0-5. De Portugezen hopen op een goede match om de eer te redden, maar een kwalificatie zit er niet meer in.

Liverpool kende meer problemen op het veld van Internazionale. De troepen van Jürgen Klopp wisten door de klasse van Roberto Firmino en Mohamed Salah met 0-2 te winnen en een grote stap richting kwalificatie te zetten. Toch moet Liverpool nog opletten, want Inter wist het hen een uur zeer lastig te maken.

PSG kan loeren op de counter

Dé topaffiche is die tussen Real Madrid en PSG. In het Parc des Princes in Parijs botsten Lionel Messi & co 90 minuten op een ijzersterke Thibaut Courtois, maar in de extra tijd wist Kylian Mbappé alsnog een gaatje te vinden en de 1-0 te scoren. Een belangrijke treffer, maar het belooft dus nog een zeer spannend duel te worden in Santiago Bernabeu-stadion.

Krijgen we dan Eden Hazard nog eens te zien? De Rode Duivel kan mogelijk profiteren van de schorsingen van Ferland Mendy en Casimero, waardoor er plaatsen vrijkomen in de basisploeg. Aangezien Carlo Ancelotti voor de aanval moet gaan, zou Hazard wel eens mogen dromen van een basisplaats. Al lijkt die kans voorlopig klein te zijn, maar in het voetbal kan alles snel veranderen.

De terugwedstrijd van de achtste finales tussen Liverpool FC en Inter Milaan is als Proximus TV-klant op dinsdag 8 maart vanaf 21u rechtstreeks en gratis te volgen op de zender Pickx Live op tv of via de Pickx-app.

Fan van de UEFA Champions League? Speel dan ook mee met de Pickx Prono! Voorspel de wedstrijdenuitslagen en maak elke speeldag kans op een PlayStation 5 Digital Edition!

Het programma van de achtste finales in de UEFA Champions League:

Dinsdag 8 maart

Woensdag 9 maart
Volg de achtste finales van de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top