Deinze verliest oefenpot tegen Union na penaltyfestival; Boone gespreksonderwerp van de dag

Challenger Pro League | KMSK Deinze heeft dinsdag een oefenpot gespeeld tegen Union Sint-Gillis. De kampioen van 1B én huidige leider in 1A won met 3-2 na een waar penaltyfestival. Vier van de vijf doelpunten kwamen er namelijk vanop strafschop.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beide teams stelden spelers op die de afgelopen weken niet al te veel gespeeld hadden; al stonden er met Nielsen, Van Der Heyden, François, Kandouss en Pirard wel enkele 'oude bekenden' in de basis bij de Brusselaars.

Toch was het Deinze dat het best uit de startblokken schoot met een vroege goal van Geeraerts (7e minuut). Nielsen zette de bordjes drie minuten later alweer in evenwicht vanop elf meter, maar Deinze kon toch de rust in toen Abrahams op het halfuur - ook al vanop de strafschopstip - de 1-2 scoorde.

Na de pauze ging Union toch nog op en over Deinze. Millan en de ingevallen Undav konden de achterstand ombuigen in een 3-2 zege na (alweer) strafschopgoals in minuut 70 en minuut 80.

Transfergesprekken

Langs de zijlijn werd er intussen druk gedebatteerd over de toekomst van Viktor Boone. De 24-jarige centrumverdediger van SK Deinze zou - volgens Het Nieuwsblad - in de belangstelling staan van Union en beide clubs zouden al in vergevorderde onderhandelingen zijn. Boone speelt sinds 2018 bij Deinze.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top