Lukaku zit in nauwe schoentjes na Champions League-zege van Chelsea

UEFA Champions League | Villarreal-Juventus werd 1-1, maar het was vooral die andere partij die de nodige aandacht lokte. Chelsea nam het in de heenmatch van de achtste finales van de Champions League in eigen huis op tegen Lille OSC, waar de Belg Amadou Onana ruim een uur in actie kwam. Er werd met 2-0 gewonnen, maar ondanks die zege zal Romelu Lukaku zich toch de nodige zorgen gaan maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Romelu Lukaku kent niet zijn beste seizoen uit zijn carrière. Hij vindt maar moeilijk zijn weg in het tactisch concept van Thomas Tuchel. De afgelopen dagen kwam 'Big Rom' onder vuur te liggen nadat hij in zijn laatste match amper zeven keer de bal had geraakt. Een dieptepunt.

Kai Havertz scoort punten

Tuchel zette hem daarom op de bank en meer zelfs, Lukaku mocht zelfs niet invallen tegen Lille OSC. Bij de bezoekers speelde Amadou Onana een uur lang. De defensieve middenvelder werd uitgespeeld als een nummer tien, maar dat was geen succes. Kai Havertz startte in de plaats van Lukaku in de punt van de aanval en de Duitser scoorde al snel de 1-0. Chelsea won uiteindelijk met 2-0 nadat ook Christian Pulisic raak trof. The Blues speelden met lopende spelers in de aanval, die vaak van positie wisselden. Voor een echte centrumspits zoals Lukaku lijkt er geen plaats te zijn. Nochtans was die enkele weken geleden nog bepalend op het WK voor Clubs met twee doelpunten, maar zijn situatie wordt steeds zorgwekkender. 

Tuchel sprak voor de match van 'vermoeidheid' bij de Rode Duivel, maar achteraf gaf hij meer duiding. "Na een match waarin iedereen focuste op het aantal baltoetsen van Romelu vond ik het niet het juiste moment om hem opnieuw in de vuurlijn te zetten. Het was beter om een stapje terug te zetten. Romelu was vermoeid na de vele matchen van de voorbije weken. Intensiteit en een hoge balcirculatie waren cruciaal tegen Lille. Romelu heeft het in de vorige wedstrijden een beetje moeilijk gehad om dat te tonen. Hij is niet alleen fysiek, maar ook mentaal vermoeid", zei de Duitse coach op de persconferentie na de match.Henry maakt zich zorgen

Lukaku zit dus in een moeilijke situatie, waar de Engelse pers uiteraard bovenop zit. Dat begint Tuchel te irriteren. "We hebben nu een mooie overwinning te pakken en toch gaan alle vragen over Romelu Lukaku. Dat toont aan hoe hard er op hem gefocust wordt. Maar er zijn nog negen spelers die niet gespeeld hebben. Bovendien is voetbal ook nog altijd een ploegsport."

Thierry Henry, die bij de nationale ploeg een zeer goede band heeft met Lukaku, vreest toch een beetje voor de toekomst van de 28-jarige spits. "Lukaku heeft tijd nodig om zich aan te passen. Van in het begin vroeg ik me al af of hij in dit team zou passen. Als je Lukaku haalt, moet je hem de tijd geven om zich aan te passen, óf je speelt in een systeem dat hem ligt", zei hij als analist aan CBS.

Het slotwoord was voor Joe Cole, ex-speler van de Engelse topclub. "Ik denk dat Havertz ook het best is op de spitspositie, maar dat is geen goed nieuws voor Lukaku", maakte hij duidelijk bij BT Sports. De transfer van Lukaku naar Chelsea leek op een droomhuwelijk, maar voorlopig heeft het alles weg van een verstandshuwelijk.

Volg de achtste finales van de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top