Wordt Bernardo Silva weer een gesel voor het Portugese Sporting?

UEFA Champions League | Manchester City kan woensdag tegen Sporting vermoedelijk gemakkelijk zich verzekeren van een plaats in de kwartfinales van de Champions League. Tegelijkertijd zullen Real en PSG een genadeloze strijd moeten leveren in het Santiago Bernabeu-stadion.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In eigen land is de Portugees Bernardo Silva geen allemansvriend. Hoewel hij wordt beschouwd als een van de beste spelers ter wereld in zijn positie, zien weinig supporters van Sporting hem graag komen. Dat die ploeg hem niet goed gezind is, ligt aan een discussie die dateert uit de tijd dat Silva een passage maakte langs SL Benfica , eeuwige rivaal van Sporting. Hoewel hij nooit potten brak in het Portugese voetbal - ook al niet omdat hij er maar kort werkte - werd de aanvallende middenvelder daar opgeleid en verdedigt hij internationaal de waarden van de "Águia Vitória", de zegevierende adelaar zoals de mascotte van de ploeg heet. Het volstaat te zeggen dat hij geen kans laat liggen om zijn rivaal te verslaan. Dat is ook wat er gebeurde in de heenwedstrijd van de knock-outfase van de Champions League tussen Manchester City en Sporting.

Motivatie

Als man van de wedstrijd heeft Silva in de heenwedstrijd zijn beste beentje voorgezet. In minuut 17 lukte hij een eerste doelpunt dankzij een zalige volley, juist voor de koffie wist hij een tweede keer de bal in de Sporting-netten te mikken. "Ik ben Portugees, ik kom van de andere kant van de stad. Mijn moeder steunt Sporting, mijn vader Benfica. Het was bijzonder om hier in mijn woonplaats te mogen scoren", vertelde de 27-jarige uit Lissabon in een interview. "Het motiveert mij bijzonder om hier naar Lissabon te mogen komen en zo'n belangrijke wedstrijd te spelen, maar we hebben nog werk te doen in Manchester."

Met een overtuigde score van 0-5 weet Manchester City dat de kwalificatie binnen is. Maar de doelstelling van het Engelse team is uiteraard niet om genoegen te nemen met een plaats in de kwartfinale. Vorig jaar waren de Citizens finalist en ze zijn zich ervan bewust dat alle wedstrijden belangrijk zijn om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de komende finale. Het is uiterst belangrijk dat de Mancunians elke tegenstander serieus nemen. Bernardo Silva is nog iets meer gemotiveerd dan zijn teamgenoten omdat hij in zijn thuisland speelt.

Real kan een dubbele klap uitdelen

Je kan erop rekenen dat de trainers en bestuurders van Real Madrid de prestaties van Silva en de zijnen ook in het oog houden. Verschillende media zijn het erover eens dat de Portugezen ervan dromen om aan het einde van het seizoen in de Spaanse hoofdstad te mogen spelen. Na vijf jaar in Engeland zou het Witte Huis wel eens de volgende bestemming kunnen zijn. Ondertussen hebben de Madrilenen ook een belangrijke wedstrijd te spelen tegen Paris Saint-Germain in het Santiago Bernabeu-stadion. De collega's van Thibaut Courtois, die in de heenwedstrijd met de kleinste marges werden verslagen, weten dat het een bittere mislukking zou zijn om de Champions League in dit stadium van de competitie te moeten verlaten.

Geconfronteerd met Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar zal Real Madrid defensief net zo solide moeten zijn als in de heenwedstrijd, maar vooral veel scherper voorin. Laten we ook niet vergeten dat deze pot spannend wordt voor trainer Carlo Ancelotti. De afgelopen tijd wist hij volgens de Spaanse pers amper te overtuigen. Als Real tegen PSG niet wint, kan het wel eens zijn dat de Italiaan de bons krijgt van de Koninklijke.

Het programma van de achtste finales in de UEFA Champions League:

Woensdag 9 maart

Volg de UEFA Champions League volledig op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Geef je pronostiek voor de UEFA Champions League en win prachtige prijzen zoals een Playstation 5 of een VIP-ticket voor de finale in Sint-Petersburg! 

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top