Papegaai onthult zijn identiteit: "Mijn opzet om zoveel mogelijk mensen te misleiden is gelukt"

Films | Een van de grootste favorieten van 'The Masked Singer' was Papegaai, de gevederde allemansvriend die werd getypeerd als een "hyperkinetische discopapegaai". "Ik ben overstag gegaan toen ik het kostuum zag", zei de persoon achter Papegaai over diens deelname. Proximus Pickx blikt kort terug op dit felbesproken kostuum dat afgelopen vrijdag werd onthuld.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het was niemand minder dan Mathias Vergels die achter het masker van Papegaai zat. Hij slaagde erin om wekenlang zijn fans, collega's, vrienden en kennissen te misleiden, maar een backstagefilmpje deed hem finaal de das om. In Dag Allemaal laat hij in het midden of het opzettelijk of niet gebeurde dat hij zonder masker achter Johnny Logan in beeld liep. "Ik weet het niet, ik vond het alleszins raar", klinkt het bij de 'Thuis'-acteur.

Onverwacht

De onthulling afgelopen vrijdag was voor vele kijkers, juryleden en aanwezigen een verrassing. Zo viel de mond van presentator Niels Destadsbader open toen Vergels zijn gevederd masker afnam. "We hebben die naam zelfs niet één keer genoemd in de vorige afleveringen!", zei jurylid Karen Damen verbijsterd. Papegaai zong immers veel in het Engels en dat was nu eenmaal niet de sterkste kant van de soapacteur. Dat was ook één van de redenen dat Vergels aanvankelijk aarzelde om mee te doen. Maar eenmaal hij het pak zag, was hij helemaal mee. "Ik ben overstag gegaan toen ik het kostuum zag. Een hyperkinetische discopapegaai, dat was het eerste wat in me opkwam."

Toch was het zwaar werken, dat dansen in een papegaaienkostuum. In een interview met Qmusic zegt Mathias dat zijn conditie absoluut niet op peil was om zulke dansmoves te onderstunen. "Mijn conditie was verschrikkelijk. En nu nog altijd, want die is opnieuw verschrikkelijk", verklaart hij. Zijn deelname was genoeg motivatie om te gaan hardlopen. "Ik moest wel, dat ging anders niet. Dat is dan een paar weken goed gegaan", besluit hij.

Afscheid

"Ik ga niet zeggen dat het mij niks doet, want dan zou ik liegen", zegt Mathias over zijn afscheid in The Masked Singer. "Maar het is op de één of andere manier ook een opluchting. Ook daar de andere kandidaten toe: die zijn allemaal zo goed. Ik ben blij dat het publiek nu gezegd heeft: de andere was beter. Maar ik heb me wel echt zot geamuseerd. Wat bij mij vanbinnen zit, kwam met dat kostuum aan naar buiten."

Bekijk 'The Masked Singer' op vrijdag 25 februari 2021 om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top