Waar mogen de ploegen uit Los Angeles nog op hopen?

Sport | Na de All-Star Break hervat de NBA weer voor het laatste gedeelte van het reguliere seizoen. In het westen stellen de twee ploegen uit Los Angeles teleur. Momenteel moeten ze knokken in het play-in tournament, wat voor beide ploegen ver onder de verwachtingen ligt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er werd de afgelopen weken feest gevierd in Los Angeles nadat de Rams de titel wonnen in de NFL. Maar in de City of Angels hangt onder de basketbalfans eerder een grimmige sfeer. De Clippers weifelen op de achtste plaats, de Lakers staan slechts negende. Teleurstellend voor ploegen die aan het begin van het seizoen nog als favorieten werden aangeduid.

Ter verdediging van de twee ploegen, die vrijdag tegenover elkaar staan, moet het gezegd zijn dat ze niet gespaard zijn gebleven van pech, al hoort dat er natuurlijk ook bij. Desalniettemin blijven de Clippers en Lakers ploegen om in de gaten te houden, want in de play-offs kan alles nog gebeuren.

Clippers in blijde verwachting

Omdat Kawhi Leonard in de play-offs van vorig seizoen geblesseerd raakte aan zijn knie, wisten de Clippers eigenlijk al dat ze met een nadeel aan het huidige seizoen begonnen. Vorig jaar konden de mannen van Tyron Lue wel de finale van de conference halen en mooi weerwerk bieden tegen de Suns. Ze begonnen dus best optimistisch aan dit seizoen, maar na een vrij goede start moesten de Clippers het sinds eind december ook zonder hun sterspeler Paul George stellen.

Die laatste heeft last van zijn elleboog, maar zou binnenkort weer op het parket moeten aantreden. Ondanks alle tegenslagen blijft de sfeer onder de Clippers wel goed en blijven ze op niveau spelen. Ze haalden vlak voor de Trade Deadline nog Robert Covington en Norman Powell binnen, maar toch kijkt de ploeg uit naar de terugkeer van hun sterkhouder. Met de rangen op volle sterkte in de play-offs kunnen de Clippers nog de zinnen zetten op de strijd om de titel. Als de Clippers er met hun volwaardige team staan, kunnen we hun tegenstanders in de eerste ronde alleen maar succes wensen.

Hopen op de “Westbrook Burst”

De Lakers leken afgelopen zomer de deal van hun leven te doen. Russell Westbrook werd aangetrokken om samen met LeBron James en Anthony Davis te spelen, een trio dat normaal de competitie zou moeten domineren. Maar daar werd nog maar weinig van waargemaakt. Westbrook stelt teleur, Davis ligt in de ziekenboeg en andere spelers ondersteunen zo goed of zo kwaad als ze kunnen LeBron, die ondanks zijn gezegende leeftijd van 37 jaar op het niveau van een MVP speelt, als het lichaam even mee wil, tenminste.

Mogen de fans van de Lakers toch nog hopen op wat vuurwerk aan het einde van dit seizoen? “Why not”, antwoordt Russell Westbrook. Elke ploeg waarin LeBron James speelt is er eentje om in de gaten te houden en Westbrook heeft de gewoonte om aan het einde van een seizoen zichzelf te overstijgen, een fenomeen dat bekend staat als de "Westbrook Burst". Bovendien staat de terugkeer van Davis in de sterren geschreven. Dus constateren we, net als bij de Clippers: als de Lakers zich kunnen plaatsen voor de play-offs, wensen we hun tegenstander veel succes. En om nog eens de woorden van Westbrook te gebruiken: “Wanneer de play-offs beginnen, is het weer 0-0.”

Volg de NBA, met onder andere het duel tussen de twee ploegen uit Los Angeles, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van de NBA komend weekend:

Vrijdag 24 februari

  • Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers: om 00u40 op Eleven Sports 2

Zaterdag 25 februari

  • Detroit Pistons – Boston Celtics: om 18u op Eleven Sports 2

Zondag 26 februari

  • Phoenix Suns – Utah Jazz: om 21u30 op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top