Tom Boon en Leopold maken zich klaar voor de terugronde van de ION Men's League

Sport | Na een korte pauze van drie maanden trekt de Belgische mannelijke hockeycompetitie zich dit weekend weer op gang en dat om de 14e speeldag van het seizoen af te werken. Daarin neemt Royal Orée het op tegen Léopold, de huidige nummer 1 in de rangschikking.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Alles ligt op een zakdoek bovenaan de rangschikking van de Belgische hockeycompetitie. De huidige nummer één, Royal Leopold Club, won op de vorige speeldag van Herakles met 3-7 en sprong zo over zijn naaste concurrenten, de Waterloo Ducks en de KHC Dragons, naar de eerste plaats in de rangschikking. De Waterloo Ducks moesten op die speeldag de duimen leggen tegen Gantoise (3-2), terwijl de Dragons op hun beurt thuis het onderspit delfden tegen Royal Racing uit Brussel (2-4). De Dragons en de Waterloo Ducks zijn dan wel zinnens om in de top 4 te blijven maar toch voelen ze de hete adem in hun nek van onder andere Gantoise.

Leopold begint de terugronde in de hockeycompetitie dus als herfstkampioen, maar rust best niet te lang op zijn lauweren. Ze nemen het op de 14e speeldag immers op tegen Royal Orée: de ploeg die vorig seizoen derde eindigde, een plaats hoger dan Leopold die vorig seizoen als vierde afsloot. Het succes van Leopold is deels toe te schrijven aan één man: Tom Boon. Hij trof dit seizoen al de meeste keren raak in de Belgische competitie en zal ook volgende week proberen om tegen Orée zijn doelpuntjes mee te pikken. Dat moet lukken, zeker als je weet dat Orée een tijd lang op de dool is geweest.

Orée in de hoek waar de klappen vallen 

Het seizoen begon nochtans uitstekend voor Orée. Het team van coach John-John Dohmen won vijf van zijn eerste zeven wedstrijden en werd in die periode slechts één keer verslagen. Gek genoeg was de beul van dienst toen Leopold (3-1). Dankzij de vele overwinningen bleef Orée aanvankelijk in het kielzog van de Leopold, maar na vier nederlagen op rij vielen ze terug in het klassement en zagen ze hoe Leopold zelfs de leiderspositie kon innemen. 

Gelukkig kwam de winterstop in aantocht, een periode waarin de ploeg kon nagaan waar het allemaal was misgelopen. Maar net voor die winterstop deelde Orée nog een laatste mokerslag uit. Het versloeg Antwerp toen met 5-0 en daarmee konden ze hun mindere eerste seizoenshelft toch nog met een positief gevoel afsluiten.

Of dat positieve gevoel ook voldoende zal zijn om Leopold af te stoppen, moet nog blijken. Vast staat wel dat Leopold momenteel, in tegenstelling tot Orée, geen last heeft van een dipje en de ploeg met Tom Boon een echt krachtpatser in huis heeft. Of beter gezegd, een goalgetter. Want Boon nam dit seizoen al 27 van de 51 doelpunten van Leopold voor zijn rekening. Die 51 doelpunten zien er dan wel indrukwekkend uit, maar de eerlijkheid gebiedt ons te vermelden dat 12 doelpunten tijdens de laatste twee wedstrijden van Leopold werden gemaakt.

Ondanks het feit dat Leopold de rangschikking aanvoert, en het over de topschutter beschikt, verkijkt het zich best niet op Orée. Zij weten immers opnieuw wat winnen is en zullen er alles aandoen om in de top 4 te geraken. 

Volg de ION Men's League op de voet dankzij Proximus. Aanstaande zondag, 27 februari, kan je de wedstrijd tussen Orée en Leopold vanaf 12u25 volgen op de zender Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top