LEC: Misfits Gaming blijft groeien in de competitie

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het was een goed weekend voor de spelers van Misfits Gaming. Met nog maar twee weken te gaan in het reguliere seizoen van de LEC Spring Split, konden de konijnen hun momentum verder opbouwen met een reeks overwinningen. Rogue is dan weer zeker van een plaats in de play-offs.

Het League of Legends European Championship, het LEC, ging dit weekend verder met het lentesegment. Op de zesde dag van het reguliere seizoen werden enkele langverwachte wedstrijden gespeeld, die enkele verrassingen in petto hadden.

Te beginnen met het nieuwe XXL optreden van Astralis tegen Fnatic in de openingswedstrijd op vrijdag. Opnieuw bewees de kleinste van de competitie dat ze in staat is om van de grootste ploegen te winnen.

Het was een mooie overwinning, maar het zal de ploeg, die nog steeds laatste staat in de algemene rangschikking, niet helpen om zich te kwalificeren. In hun wedstrijd op zaterdag waren de spelers helaas niet opgewassen tegen EXCEL, dat zich had hersteld van zijn nederlaag van de dag ervoor tegen Misfits Gaming.

Misfits Gaming wordt steeds sterker, nu de play-offs naderen. De konijnen waren al twee weken ongeslagen, en zette die reeks voort. Het team, onder leiding van midlaner Vetheo, won van EXCEL en van MAD Lions. Die laatste is zijn uitstekende vorm van vorig seizoen kwijtgeraakt en zou de play-offs wel eens zou kunnen mislopen. Het zou de eerste keer in de geschiedenis van de competitie zijn dat de titelverdedigers zich niet kwalificeren voor de play-offs in het daaropvolgende seizoen.

Rogue kwalificeert zich voor play-offs

Een andere clash die de aandacht van het publiek trok, was de klassieker tussen Fnatic en G2 Esports, de twee meest succesvolle organisaties in de regio. Die confrontatie eindigde grotendeels in het voordeel van Upset en zijn kompanen, wat hen toeliet hun tweede plaats in het algemeen klassement te behouden. G2 Esports staat dan weer op de vierde trede.

Rogue staat al de hele Split lang aan de leiding. Dankzij successen tegen MAD Lions en Team Vitality, bezit Rogue nu 11 overwinningen, wat hen een plaats in de play-offs oplevert. Het enige wat de spelers nu nog rest, is de eerste plaats veiligstellen, om hun taak in de dubbele eliminatieronde te vergemakkelijken.

Het voorlopige klassement van de LEC (week 6)

  1. Rogue (11-2)
  2. Fnatic (9-4)
  3. Misfits Gaming (9-4)
  4. G2 Esports (8-5)
  5. Excel (7-6)
  6. Team Vitality (6-7)
  7. MAD Lions (5-8)
  8. SK Gaming (5-8)
  9. Team BDS (3-10)
  10. Astralis (2-11)

Met nog slechts vier wedstrijden te gaan, en een verschil van slechts twee overwinningen tussen de 5e en 8e plaats in het klassement, weten we nog niet welke ploegen de laatste play-off plaatsen zullen bemachtigen. Eén ding is zeker: dit einde van het reguliere seizoen zal memorabel zijn!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top