Cristiano Ronaldo moet in Champions League ondanks aangekondigd vertrek zijn rol bij ManU opnemen

UEFA Champions League | Cristiano Ronaldo keerde de voorbije zomer met heel veel tamtam na elf jaar afwezigheid terug naar Manchester United. Hij zou de ploeg nieuw leven inblazen en ManU opnieuw titelkandidaat maken. Intussen is het duidelijk dat de terugkeer een semi-mislukking is geweest. Maar misschien kan de Champions League de relatie tussen speler en ploeg nieuw leven inblazen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Portugese spits keerde voor maar liefst 15 miljoen euro terug naar Old Trafford en zijn transfer was een van de meest belangrijke deals van de zomermercato in de Premier League. Door terug te keren naar Manchester United werd gedacht dat de Portugees de ploeg zou kunnen optillen naar een hoger niveau om eindelijk nog eens landskampioen te worden, dat is namelijk al geleden van 2013. 

Bij zijn debuut stelde Ronaldo niet teleur en hij kon meteen twee keer scoren op Old Trafford. De week nadien scoorde hij opnieuw tegen West Ham en de doelpuntenmachine leek gelanceerd te zijn. Maar eind februari wordt duidelijk dat nummer 7 niet de rol kan spelen die van hem verwacht werd. Het is zelfs zo ver gekomen dat de speler nu al een nieuwe transfer overweegt, en dat idee zijn ook de managers van de ploeg genegen. 

Moeilijke start van het jaar

Manchester United begon 2022 met een nederlaag tegen Wolverhampton maar herstelde zich later met een reeks van zeven wedstrijden zonder te verliezen. Bovendien konden de Reds vier keer winnen. De goede resultaten, die ManU naar de vierde plaats in het klassement deden stijgen, hadden echter niks te maken met Ronaldo. De Portugees verkeerde in een slechte vorm en speelde weinig betekenis in de prestaties van zijn ploeg. 

In 2022 scoorde Ronaldo slechts één doelpunt, in een wedstrijd tegen Brighton. Hij zette ook een reeks van zes wedstrijden zonder te scoren neer, dat was hem al vele jaren niet overkomen. Zou de 37-jarige spits de gevolgen van zijn iets hogere leeftijd beginnen voelen? Hij heeft nog een contract tot juni 2023 met optie op een extra jaar, maar ManU zou niet rouwig zijn om een transfer. Het management van de ploeg wil geld verdienen aan transfers en lijkt nu te erkennen dat de aanwerving van Ronaldo een inschattingsfout was. Vooral de reclamestunt en het voorkomen dat hij naar Manchester City zou gaan, blijken de grootste redenen van de transfer naar ManU. 

Past de Champions League beter bij hem?

Maar woensdag hoeft Ronaldo niet in de Premier League aan te treden. In de Champions League lijkt de Portugees wel goed te presteren. Tijdens de groepsfase kon hij zes keer scoren in vijf wedstrijden. Het Europese voetbal motiveert hem veel meer en dat zou ManU in staat moeten stellen om de volgende ronde te halen. 

Aan de andere kant wacht Atlético Madrid vol vertrouwen op de Britse ploeg. Diego Simone zal graag een einde willen maken aan de hoop van de Portugees om de beker van de Champions League nog een keer in de lucht te steken. Ronaldo kan op zijn beurt dan weer een einde maken aan de kritieken rond zijn slechte conditie in het Britse voetbal. 

Volg de UEFA Champions League, en de wedstrijd tussen Atlético Madrid en Manchester United in het bijzonder, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top