Stefano Pinna plaatst zich voor play-offs van eChampions League

Door Proximus

Deel dit nieuws

Stefano Pinna plaatste zich dit weekend als enige Belg in de competitie voor de knock-outfase van de eChampions League. De speler zal KRC Genk Esports vertegenwoordigen tegen 31 andere gekwalificeerde spelers en proberen het leeuwendeel van de $280 000 mee naar huis te nemen.

Het was een goed weekend voor de Belgische esports! In het kader van de EA Sports Global Series werd dit weekend de groepsfase van de eChampions League gehouden. De eChampions League is gebaseerd op zijn grote broer, wordt gespeeld in echte stadions en brengt de beste esportclubs op FIFA samen voor een prijs van in totaal $280 000.

Stefano Pinna, de enige Belgische vertegenwoordiger die nog in de running is, heeft dit weekend opnieuw goed gepresteerd. De voormalige wereldkampioen deed van zich spreken door een kwalificatieplaats voor de rest van het circuit te bemachtigen. Hij nam deel aan de ronde op zaterdag, waarin de 32 beste spelers van West-Europa in een Swiss Round-format bijeenkwamen. Elke wedstrijd bestond uit twee matchen, waarbij de totaalscore de winnaar van de wedstrijd bepaalde.

Pinna kende een vliegende start met een overwinning tegen de Portugees diogo_silva33 in twee nipte games (2-1; 1-1). Daarna leed hij een nipte nederlaag tegen DPeixoto7 van Team BDS (1-2; 2-3). Gelukkig kon hij uiteindelijk Resaaf kloppen met een duidelijke score van acht doelpunten tegen drie.

De wedstrijd tegen Cosmin uit Bulgarije (Zeal22 eSports) was veel competitiever. Onze landgenoot verloor met 2-3. Tegen koalaboiteux behaalde Stefano zijn laatste overwinning van de dag, waardoor hij zich voor de eliminatiefase kwalificeerde, met een totaal van drie overwinningen en twee nederlagen.

Het weekend van 23-24 april dient als de laatste eliminatieronde voor de grote finale op 27 mei. Die zal hopelijk in een LAN-format worden gehouden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top