Deinze geeft voor 8e keer een voorsprong uit handen; slechts drie teams deden ooit slechter in 1B

D1B Pro League | KMSK Deinze is er alweer niet in geslaagd om een wedstrijd over de streep te trekken nadat het op voorsprong kwam. Lommelspits Caue wiste in het slot van de match de openingstreffer van Hendrickx uit en zorgde zo voor een nieuwe puntendeling in de Dakota Arena.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het was al de veertiende keer (in 21 wedstrijden) dat SK Deinze op voorsprong kwam. Daarmee doen ze even goed als KVC Westerlo. Het enige verschil is dat Westerlo daarna ook 13x die wedstrijd won (en één keer gelijkspeelde) terwijl Deinze slechts zes keer een driepunter boekte na een voorsprong. Zeven keer eindigde de match alsnog op een gelijkspel en één keer werd er zelfs nog verloren.

Sinds de opstart van 1B gaven slechts drie teams vaker een voorsprong uit handen. In 2016 - 2017 kwam OH Leuven 16x op voorsprong waarna het nog 9x niet won terwijl ook vorig seizoen Club NXT 9x een voorsprong uit handen gaf (terwijl ze amper 11x op voorsprong kwamen).

Maar KVC Westerlo bracht het er in 2020-2021 nog bekaaider van af. De Kempenaars kwamen 21x op voorsprong en gaven de drie punten nog 11x uit handen. Een immens verschil met dit seizoen dus!

Met nog zeven matchen voor de boeg kan Deinze het record van Westerlo nog breken. Maar als dat dan de voorbode wordt van een seizoen zoals Westerlo nu aan het spelen is, dan zullen De Decker en co daar mogelijk niet al te veel mee in zitten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top