Deze Scandinavische topfilms kan je weldra in de Proximus VOD-catalogus bekijken

Nieuws | De afgelopen jaren werden in de Noord-Europese landen heel wat uitstekende films gelanceerd. Denemarken, Zweden en zelfs Finland staan bekend om hun films die zowel realistisch, sober als humoristisch zijn. Regisseurs als Thomas Vinterberg en sterren als Alicia Vikander of Mads Mikkelsen zorgen mee voor de bekendheid van films uit die regio. Reden te meer voor Proximus Pickx om je een selectie Scandinavische films aan te bieden in de VOD-catalogus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Melancholia

Justine gaat trouwen. Ze wilde een grote ceremonie met een klassevolle weddingplanner. Maar ze komt samen met bruidegom Michael te laat aan bij de receptie, tot grote ergernis van Claire, de zus van de bruid die alles organiseerde. Tijdens het eten drinkt de vader van beide meisjes te veel terwijl hun moeder luidkeels haar minachting over het huwelijk uitspreekt. Justine is verontrust en probeert meer en meer te ontsnappen aan de fesitiviteiten, tot op het punt dat ze alles verpest

Lars Von Trier neemt ons samen met Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Charlotte Rampling en Kiefer Sutherland mee in dit poëtisch drama, opgevat als metafoor om het einde van de wereld beter te begrijpen.  De film werd bij de première op het Filmfestival van Cannes enigszins bezoedeld door bepaalde opmerkingen van de regisseur over Hitler die tot controverse leidden. Na de verklaringen werd Von Trier gevraagd om het filmfestival te verlaten, hoewel hij zeven jaar later wel mocht meedingen naar de Gouden Palm met zijn nieuwe film 'The House That Jack Built' (die eveneens te zien in de Proximus VOD-catalogus).

‘Melancholia’ is van 8 tot 22 maart beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op het 'On Demand' of 'Shop'-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD- catalogus online!Drunk (Another Round)

Hoewel het in coronatijden niet altijd gemakkelijk is om te gaan feesten, herinnert de film ‘Druk’ van de Deense regisseur Thomas Vinterberg er ons aan dat men van tijd tot tijd een ‘verzetje’ nodig heeft. Maar let op, deze film verheerlijkt alcoholmisbruik zeker en vast niet. Hoofdacteur Mads Mikkelsen herhaalde die boodschap meermaals om misverstanden te vermijden. 

‘Druk’ vertelt het verhaal van een hoogleraar die middenin een midlifecrisis zit. Volgens de Noorse psychotherapeut Finn Skårderud zou de man van nature een licht alcoholtekort in het bloed hebben. De therapeut vindt dat we pas echt onszelf zijn, wanneer we enkele borrels gedronken hebben.

Martin (Mads Mikkelsen) en drie vrienden besluiten die theorie in de praktijk om te zetten en houden hun alcoholprommille constant boven een bepaalde drempel in de hoop hierdoor ten volle van het leven te kunnen genieten. Dat idee lijkt op het eerste zicht fantastisch, hoewel de situatie daardoor snel slechter wordt. 

‘Druk’ is van 8 tot 22 maart beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op het 'On Demand' of 'Shop'-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD- catalogus online!

Jagten

Deze andere geweldige film van Thomas Vinterberg behandelt een veel duisterder onderwerp. De film gaat over het bijzondere verhaal van een dappere man die wordt beschuldigd van seksueel misbruik. Na een moeizame scheiding heeft de 40-jarige Lucas (Mads Mikkelsen) een nieuwe vriendin en een nieuwe baan gevonden en werkt hij aan het herstel van zijn relatie met zijn tienerzoon Marcus.

Hoewel alles vlot lijkt te verlopen en Lucas gelukkiger lijkt te worden, loopt er toch iets mis. Een toevallige leugen verspreidt zich razendsnel en net wanneer de kerstperiode begint, gaat de leugen als een onzichtbaar virus rond. Het wantrouwen in de kleine gemeenschap ontaardt in een collectieve hysterie tegen Lucas, waardoor hij moet vechten om zijn leven en waardigheid te redden.

‘Jagten’ is van 8 tot 22 maart beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op het 'On Demand' of 'Shop'-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD- catalogus online!


Oslo, August 31st

De jongeman Anders zit aan het einde van zijn ontwenningskuur in Oslo. Op 30 augustus heeft hij een vrije dag om een sollicitatiegesprek in de binnenstad te doen. Na een bezoek aan zijn vriend Thomas gaat hij naar zijn afspraak. Tijdens het intverview voor de nieuwe job bekent hij dat hij een drugsverslaafde is en stormt hij naar buiten. De volgende nacht en dag dwaalt hij door de straten van Oslo en heeft hij de ene ontmoeting en confrontatie met mensen uit zijn verleden. De film eindigt een dag later, op 31 augustus. Die dag focust de film op de beslissingen die Anders heeft genomen in de voorbije uren. ‘Oslo, August 31st’ is de tweede speelfilm van Joachim Trier en werd voorgesteld op het filmfestival van Cannes in 2011.

'Oslo, August 31st” is van 8 tot 22 maart beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op het 'On Demand' of 'Shop'-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD- catalogus online!

Snow Therapy

Een Zweeds gezin brengt een paar dagen vakantie door in een wintersportoord in de Franse Alpen. Hoewel de zon schijnt en de gezinsleden genieten van de prachtige bergen, verandert alles wanneer een lawine het restaurant waarin ze zich bevinden dreigt weg te vegen. Wonder boven wonder blijven het restaurant en de klanten gespaard, maar de familie is in shock. Terwijl mama Ebba de kinderen probeerde te beschermen, ging Tomas, de vader van het gezin, op de vlucht met het idee om enkel zichzelf te redden

Deze Zweedse film, geregisseerd door Ruben Östlund, werd uitgebracht in 2014 en werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes in 2014 voor de sectie 'Un certain regard’. Het won er de publieksprijs en later haalde het ook een Oscarnominatie in de categorie beste niet-Engelstalige film binnen. Het koppel wordt gespeeld door acteurs Lisa Loven Kongsli (Ebba) en Johannes Bah Kuhnke (Tomas).

'Snow Therapy” is van 8 tot 22 maart beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op het 'On Demand' of 'Shop'-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD- catalogus online!

The Worst Person in the World

Deze film, opnieuw in een prachtige regie van Joachim trier, vertelt... het verhaal van de jonge vrouw Julie. Hoewel ze bijna dertig jaar wordt, vindt ze moeilijk haar weg in het leven. Na een lange zoektocht lijkt ze eindelijk stabiliteit te vinden in de liefde bij een man die vijftien jaar ouder is. Ze voelt zich goed bij de succesvolle schrijver, maar dan ontmoet ze een jonge en erg aantrekkelijke kerel, Eivind. In twaalf verschillende hoofdstukken bespreekt deze film de moeilijke tweestrijd van Julie. Kiest ze enerzijds voor zekerheid en stabiliteit? Of focust ze zich liever op de jonge kalverliefde bij de knappe Eivind?

Trier zag snel het potentieel in van de actrice - dit is haar eerste grote filmrol. 'The Worst Person in the World' ging vorig jaar in première op het Filmfestival van Cannes waar. Reinsve de prijs voor de Beste Actrice in ontvangst mocht nemen. Bij de Oscars werd de film genomineerd in de categorieën Beste Internationale Speelfilm en Beste Origineel Scenario.

'The Worst Person in the World” is van 8 tot 22 maart beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op het 'On Demand' of 'Shop'-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD- catalogus online!Verder kan je in de VOD-catalogus ook nog genieten van deze Scandinavische parels: ‘Virgin Mountain’, ‘The Deep’, ‘Utøya 22. juli’, ‘A Thousand Times Good Night’, ‘Den Skyldige’, ‘The House That Jack Built’, ‘Nymphomaniac’, ‘Becoming Astrid’, ‘Queen of Hearts’, ‘Kollektivet’, Tom of Finland’, ‘In A Better World’, ‘Love Is All You Need’, ‘ASecond Chance’,

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top