Charleroi moet ideeën vinden om weer te gaan winnen

Sport |

Charleroi gaat door een moeilijke periode nu ze hun laatste twee competitiewedstrijden hebben verloren. De coach van het team, Edward Still, zal zijn troepen weer op de rails moeten krijgen als ze dichtbij de top vier en de play-off 1 willen blijven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Brugge, Union... De laatste twee weekends zijn niet gemakkelijk geweest voor Sporting Charleroi. In Brugge vertrokken de Zebra's met een 2-0 nederlaag, terwijl Union hen een stevige 0-3 thuisnederlaag toebracht, waarbij ze gedurende een hele helft met 10 tegen 11 speelden. Twee wedstrijden of een 0 op 6 voor de Carolo’s terwijl het puntenverlies niet op een slechter moment kon vallen, nu er steeds minder wedstrijden overblijven om de opgelopen achterstand in te halen.

Zich herpakken: dat is precies wat ze zullen moeten doen als ze hun kansen op een top vier gaaf willen houden. De kloof is niet groot, maar wel aanzienlijk en het is dus de zaak snel de weg naar de overwinning terug te vinden om spijt over een mislukt einde van de klassieke fase van het seizoen te voorkomen. "Gelukkig” is het dit weekend “maar” tegen Beerschot.

Aanvallende loopt het mank

Geen doelpunt tegen Union en daarvoor tegen Brugge ook al niet: de spitsen van Charleroi maken momenteel geen goede beurt. Sinds de herneming van de competitie half januari zijn er 7 wedstrijden gespeeld en heeft Sporting Charleroi slechts 4 doelpunten gemaakt. In 4 wedstrijden slaagden de spitsen van de Zebra’s er zelfs niet in om te scoren. Dat ligt nogal delicaat als je op achtervolgen bent aangewezen.

Het vertrek van Shamar Nicholson in januari naar Spartak Moskou heeft zijn sporen nagelaten. In 18 competitiewedstrijden scoorde hij 13 keer en was hij goed voor vijf assists. Het zijn cijfers die de andere spitsen niet kunnen voorleggen. Ali Gholizadeh is de tweede topscorer van de ploeg met zeven doelpunten, terwijl Zaroury en Morioka op vier staan.

Morioka, de sleutelfiguur

Zowel tegen Union als tegen Brugge moest Charleroi het op het middenveld stellen zonder de geblesseerde Ryota Morioka. De terugkeer van de Japanner staat nog niet vast, maar zijn creativiteit wordt op dit moment enorm gemist. Zonder hem is het offensief zoeken naar oplossingen en loopt het aanvalsspel allesbehalve lekker. Met zijn 9 assists is de Japanner duidelijk een van de sleutelfiguren in het elftal.

Tegen Beerschot zal Charleroi het zeker weer zonder hem moeten doen. Een probleem voor coach Still, want niemand heeft hetzelfde profiel als Morioka. Gelukkig is de Antwerpse verdediging niet de meest stabiele van de Jupiler Pro League (ze kregen er al 57 om de oren) waardoor Charleroi zelfs zonder de Japanse speler zou kunnen winnen. Er zullen kansen zijn, dat is zeker. Maar de aanvallers zullen efficiënt moeten zijn. En laat nou dat net zijn wat die van Charleroi de laatste tijd niet waren...

Volg de Jupiler Pro League, onder meer met de partij tussen Beerschot en Chaleroi op vrijdag om 20u45, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx. 

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top