De loodzware acteerklus van Robert Pattinson als Batman

Films | De zwarte ridder is misschien wel de bekendste aller superhelden. Na Christian Bale en Ben Affleck is het aan de beurt van Robert Pattinson om de cape van Batman aan te doen. Proximus Pickx onthult hoe zwaar de voorbereiding van de acteur was voor deze veeleisende rol.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een hele rits acteurs hebben hun stempel gedrukt op Batman. De acteerprestaties variëren, maar één ding is zeker: het is een grote eer om het kostuum van Batman te mogen aandoen. Met de release van ‘The Batman’ van Matt Reeves, op 1 maart, voegt Robert Pattinson zijn naam toe aan het prestigieuze lijstje.

‘The Batman’ toont een nieuwe versie van Gotham City. In de fictieve stad tarten de Penguin (Colin Farrell) en de Riddler (Paul Dano) alle wetten en regels, en brengen zo de levens van gewone burgers in gevaar. Gelukkig schiet Batman in de gedaante van Robert Pattinson te hulp: hij tracht om paal en perk te stellen aan de uitwassen en tegelijk zijn eigen wraakgevoelens te botvieren. Je merkt het al: deze ‘Batman’ wordt veel somberder dan we gewend zijn. De opnames van ‘The Batman’ vroegen dan ook veel van Pattinson, zowel emotioneel als fysiek.

Fysieke uitdaging

Het is geen geheim dat een acteur die een superheldenrol vertolkt, zelf een superheld wordt in Hollywood. Acteurs als Kumail Nanjiani (Kingo in ‘The Eternals’), Henry Cavill (Superman) en Brie Larson (Captain Marvel) namen het fysieke aspect van hun rol heel serieus, want ze ondergingen enkele grote lichamelijke transformaties. Idem voor Pattinson. Hij onthulde onlangs dat hij van ’s ochtends tot ’s avonds bezig was met zijn fysieke voorbereiding voor de rol: “Als ik de foto’s bekijk van mezelf op de laatste dag van de opnames, zie ik er niet meer menselijk uit.” Op het einde van die draaiperiode was hij compleet uitgeput. De producer, Dylan Clark, bevestigt: “Robert Pattinson wou fysiek pijn lijden. Hij werd op zijn wenken bediend.”

Werken op de stem

Pattinson legde aan Jimmy Kimmel uit hoe hij aanvankelijk een “radicaal andere stem” wou aannemen dan de zware, rauwe stem die zijn voorgangers aan Batman hadden gegeven. Maar daar stond hij tot zijn grote spijt alleen in. “Iedereen gebruikt die rauwe en ruwe stem, en ik dacht bij mezelf: ‘Ik ga het tegengestelde doen, ik ga hem doen fluisteren”, aldus Pattinson. “Ik heb het de eerste twee weken van de draaiperiode geprobeerd, maar het was verschrikkelijk. Ze hebben me gezegd dat ik ermee moest stoppen.” Uiteindelijk koos hij voor een meer traditionele en zware stem. Achteraf vernam hij dat hij niet de enige was die Batman een nieuwe stem wou geven: “Christian Bale had hetzelfde gedaan voor ‘Batman Begins’”, verklaarde hij. “Als je naar de eerste teaser van ‘Batman Begins’ luistert, hoor je de originele stem. Ik heb dat pas enkele weken geleden ontdekt.”

Afspraak op 1 maart voor ‘The Batman’, als je wil weten of Robert Pattinson overtuigend is in de iconische rol van de gemaskerde superheld.

The Dark Knight’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Meer lezen:
- De vele gezichten van Robert Pattinson
- 'The Batman' en de 'Batmobiel': een evolutie van ruim 80 jaar
- Batman doorheen de jaren, van onnozel tot ernstig

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top