Nabil Fekir snoert de criticasters de mond bij Real Betis

La Liga | Nabil Fekir staat al vele jaren te boek als een enorm talent, maar hij wist nooit door te stoten naar de wereldtop. Dit seizoen presteert de aanvallende middenvelder bijzonder goed bij Real Betis en in de stadsderby tegen Sevilla kan hij zich weer tonen aan het grote publiek. Gaat hij komende zomer alsnog de stap richting de absolute top zetten?

Door Pickx

Deel dit nieuws

FC Barcelona zou volgens het Spaanse dagblad Sport concrete interesse hebben in Nabil Fekir. De Catalanen zouden 60 miljoen euro willen betalen, Real Betis eist 80 miljoen euro. Vanwaar die plotse interesse in Fekir?

Sterk seizoen

De 28-jarige Fransman was al goed voor 6 goals en 6 assists in La Liga. De speler, die in de zomer van 2019 voor 20 miljoen euro plus 10 miljoen euro aan mogelijke bonussen en een doorverkooppercentage van 20%, overkwam van Olympique Lyon, kende ups en downs in Frankrijk. Hij leek op weg naar een grote carrière toen hij in 2017 18 goals scoorde voor de Franse topclub. Voordien werd hij wat afgeremd door veel blessureleed. Die transfer leek een vreemde keuze te zijn en Fekir kreeg kritiek vanwege die beslissing. Dat kwam ook omdat hij een jaar eerder bijna een speler van Liverpool was. Zij waren bereid om 70 miljoen euro te betalen, maar hij geraakte er niet door de medische keuring. Fekir is een zeer veelzijdige speler, en hij kan als centrumspits, als hangende spits, spelmaker en winger uit de voeten. Mede daardoor is hij een zeer interessant profiel voor Barça.

In zijn derde seizoen bij Betis speelt hij de pannen van het dak. Als technisch vaardige aanvallende middenvelder creëert hij tal van kansen (2,5 key passes per match) en fysiek staat hij op het toppunt van zijn kunnen. Daarnaast voelt hij zich ook bijzonder goed in Sevilla. "Ik merkt dat het publiek van me houdt, daar word ik heel blij van en ik wil ze op het veld terugbetalen. Ik ben hier heel gelukkig", zei Fekir onlangs. De balvirtuoos is dan ook een speler waarvoor de fans naar het stadion komen. Fekir werd een stuk volwassener en heeft ondertussen een goede balans gevonden tussen werk en leven.

Nationale ploeg

De bloedvorm van Fekir is mee de oorzaak voor het topseizoen van Betis, dat derde staat in de Spaanse eerste klasse. De ervaren coach Manuel Pellegrini heeft van hem een cruciale speler gemaakt die veel verantwoordelijkheid krijgt. Zo droeg hij al een aantal keren de aanvoerdersband. Fekir kreeg veel kritiek toen hij de ogenschijnlijke vreemde transfer van Lyon naar Betis maakte, maar ondertussen snoert hij de criticasters de mond met geweldige prestaties.

Als Fekir dit niveau nog een tijdje weet aan te houden, komt hij mogelijk weer in beeld bij de Franse bondscoach Didier Deschamps. Tot op heden staat de teller bij Les Bleus op 25 interlands, met daarin 2 doelpunten en 3 assists. Zijn laatste optreden voor Frankrijk dateert al van 8 september 2020, toen hij 12 minuten in actie kwam in het Nations League-duel tegen Kroatië. Het is tijd om daar verandering in te brengen.

Volg La Liga, met onder meer zondag om 16u15 de derby tussen Sevilla en Real Betis, het hele seizoen op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Het programma van de 26ste speeldag in La Liga:

Zaterdag 26 februari

Zondag 27 februari

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top