‘Die Hard: With a Vengeance’ op VTM2: staat er een ‘Die Hard’-serie in de steigers?

Series | VTM2 zendt vanavond de actiethriller ‘Die Hard: With a Vengeance’ uit, waarin New York wordt opgeschrikt door een zware bomaanslag in een grootwarenhuis. De dader neemt zelf contact op met de politie. De wereldbekende filmreeks met Bruce Willis zou volgens de geruchtenmolen in een tv-serie gegoten worden voor Netflix.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Die Hard: With a Vengeance’ uit 1995 brengt de getroebleerde flik opnieuw in een locatie waar een hoop mensen worden gegijzeld door een terrorist. Maar de setting werd deze keer iets breder getrokken dan het torengebouw uit de eerste en de luchthaven uit de tweede ‘Die Hard’: deze keer gaat heel New York naar de vaantjes als McClane geen gehoor geeft aan de eisen van de met een vreemd Europees accent babbelende smeerlap, gespeeld door Jeremy Irons.

Voor de rest wordt de ‘Die Hard’-formule weer tot op de letter gevolgd: McClanes humor en persoonlijkheid is opnieuw even ongewassen als hijzelf, en de arme man krijgt weer véél meer klop dan een normaal mens verdragen kan.

Wishful thinking

Het gonst nu al een tijdje van de geruchten dat een spin-off van de filmsaga, in de vorm van een tv-serie, in ontwikkeling zou zijn voor Netflix. Dat gerucht is echter met een stevige korrel zout te nemen: er is namelijk nooit iets gemeld over hoe Netflix de rechten van de films – die onder dak zijn bij Disney – zou verworven hebben. Die overname zou immers gepaard gaan met een stevig prijskaartje én zou al zeker een groot nieuwsitem zijn in de entertainmentwereld. Zolang dat nieuws niet bekend is, lijkt een 'Die Hard'-serie je reinste wishful thinking.

Het lijkt in elk geval onwaarschijnlijk dat Bruce Willis de hoofdrol in de Netflix-serie van ‘Die Hard’ zou vertolken, vermits de acteur 66 jaar oud is. Net voor de release van de laatste ‘Die Hard’-film liet Willis ook verstaan dat hij klaar was met de rol van John McClane.

Wat we wel zeker weten: ooit was er sprake van een prequelreeks (‘Die Hard: Year One’), maar dat idee lijkt een stille dood gestorven...

Bekijk ‘Die Hard: With a Vengeance’ vanavond om 22u35 op VTM2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top