Elliot Page wordt 35: dit wist je nog niet over de 'Umbrella Academy'-acteur

Films | Acteur Elliot Page, onder meer bekend van de Netflix-superheldenreeks 'The Umbrella Academy' en 'Inception, mag vandaag 35 kaarsjes uitblazen. Proximus Pickx vertelt je over een aantal minder bekende kanten van de Hollywoodster.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Page acteerde al als jonge tiener, maar brak pas definitief door in 2006 met zijn rol van Kitty Pride in 'X-Men: The Last Stand'. Vervolgens werd hij genomineerd voor een Oscar voor zijn hoofdrol in de film 'Juno'. Tegenwoordig is hij te zien in de Netflix-reeks 'The Umbrella Academy', waar hij in de eerste twee seizoenen de rol van Vanya speelde. Page heeft ook buiten de filmwereld zijn sporen verdiend, onder meer met een gewaardeerde rol in het Playstation 3-spel 'Beyond: Two Souls'. De acteur is dus genoegzaam bekend, maar toch vonden we een paar minder belichte kanten van hem.

Jeugdig

Elliot Page zit in het acteervak sinds hij 10 jaar was. Ondanks zijn leeftijd heeft hij nog steeds een jeugdig uiterlijk en een bescheiden lichaamslengte, ongeveer 1 meter 55 centimeter. Het gebeurt regelmatig dat men hem neerbuigend behandelt vanwege zijn looks, zegt hij in een interview. Toch laat hij zich niet kisten. "Het heeft er wel voor gezorgd dat ik veel duidelijker mijn mening geef. Ik ben heel direct op een positieve manier", vertelt hij aan The Guardian.

Muzikaal talent

In de Netflix-reeks 'The Umbrella Academy' kunnen we zien hoe Elliot de viool bespeelt, een muziekinstrument dat berucht is vanwege de moeilijke leercurve. In werkelijkheid kan de acteur de viool niet bespelen, geeft hij toe aan USA Today. "Ik heb lessen genomen en had een heel geduldige leraar. Maar het was moeilijk. O zo moeilijk. Het doel van de lessen was gewoon om mij er zo natuurlijk mogelijk uit te doen zien tijdens het bespelen van de viool", vertelt hij. Wat hem beter afgaat, is de gitaar. In de film 'Juno' zien we hem gitaar spelen, al geeft hij op zijn sociale media toe dat zijn gitaarspel nog voor verbetering vatbaar is.

Angstaanvallen

In een interview met Oprah getuigt Page over zijn strijd met angstaanvallen. Zo kreeg hij een zware paniekaanval na een feestje tijdens de internationale perstournee voor 'Inception', een film van Christopher Nolan. "Dat was een intense periode. Ik herinner me nog duidelijk dat het onmogelijk was om te praten over hoe slecht ik me voelde, want er was gewoon zoveel opwinding over de tournee. De film werd een grote hit, ik werd beroemd en ik had het gevoel dat ik niet zomaar mijn gevoelens kon blootleggen", vertelt hij in de Britse krant The Independent.

Canadees

Zoals vele andere acteurs wordt ook Elliot Page regelmatig foutief bestempeld als een Amerikaanse acteur. Dat klopt niet helemaal, want hij is geboren in Halifax, de hoofdstad van de Canadese provincie Nova Scotia. Voor hij doorbrak in 2006 was de acteur uitsluitend in Canada bekend door zijn televisierollen in reeksen als 'Trailer Park Boys' of 'ReGenesis'. Het was pas dankzij zijn rol in de psychologische thriller 'Hard Candy' uit 2005 dat Page in het vizier van Amerikaanse filmmakers kwam.

Je kan Elliot Page nu zien in de Netflix-reeks 'The Umbrella Academy', waarvan het derde seizoen binnenkort ook verschijnt. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Meer zien van Elliot? Bekijk 'Inception' en 'Freeheld' in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top