Al het nieuws van Warzone Pacific season 2

Door Proximus

Deel dit nieuws

Aanpassingen aan de map, nieuwe wapens, toegevoegde mechanics en zoveel meer! We ontdekken samen met jou wat er allemaal nieuw is in seizoen 2 van de Battle Royale Call Of Duty: Warzone – Pacific, beschikbaar sinds 14 februari.

De fans van de Battle Royale hebben er vol ongeduld op gewacht, maar sinds 14 februari kunnen ze terecht op de servers voor het nieuwe seizoen van Warzone: Pacific. Terwijl een deel van jullie de dag van de liefde aan het vieren was met hun partner, hebben wij enkele wedstrijdjes gespeeld om te zien wat de ontwikkelaars bij Activision en Raven Software voor ons in petto hadden. En ondanks een heleboel nieuwigheden, bestaat de kans dat sommige fans wat teleurgesteld achterblijven. De veranderingen zijn namelijk niet echt waar iedereen op gehoopt had.

Na de fire bullets is het nu tijd voor Nebula V!

Een van de grootste vernieuwingen in dit tweede seizoen, is ongetwijfeld de komst van Nebula V in het spel. Nebula V is de nieuwe uitvinding van Axis waartegen de verschillende operatoren proberen opboksen. Dat kan je bijvoorbeeld zien in de trailer die na de update werd uitgebracht.

Een technologie die je in verschillende vormen terugvindt, en die een nieuw deel aan apparatuur met zich meebrengt. Ten eerste, de kogels. Hoewel ze niet meer schade aanrichten dan gewone kogels, hebben ze wel een duidelijk voordeel. Wanneer je een vijand op de grond legt, zal die een giftig gas uitstoten dat tegelijkertijd elke speler treft die naast hem staat of hem probeert te reanimeren. Het resultaat? Hoesten, een wazig zicht en een lichte verslechtering van de gezondheid na verloop van tijd, of de duur van het gasmasker.

© Raven Software

Geen paniek: Raven Software verzekert ons in de patch notes dat de bronnen hiervan moeilijk te vinden zijn op de map.

Vanaf 3 maart zullen de Nebula V-bommen hun opwachting maken op Caldera. Door deze bommen te activeren, verspreid je een gaswolk in een klein gebied, die schade toebrengt aan iedereen die niet is uitgerust met een gasmasker. Een geweldig wapen om een speler te verdrijven die besloten heeft om zich in een hoekje te nestelen bijvoorbeeld…

© Raven Software

Natuurlijk kan je deze nieuwe wapens ook wel counteren. Om dit te doen, moet je een nieuw soort trofeeënsysteem gebruiken. Door deze in te zetten, geniet je enkele seconden lang van een zone met schone lucht. Zo kun je weer opstaan, je wapens herladen en teruggaan naar het gevecht.

Nieuwe interessante plekjes op de map

De komst van Nebula V brengt enkele veranderingen met zich mee in Caldera! Onder meer de raffinaderij tussen de mijnen en de dokken, die vroeger fosfaat produceerde, heeft een andere bestemming gekregen en is nu een fabriek die zich toelegt op de productie van het dodelijke gas. Vanuit de lucht ziet de plaats er al anders uit, maar er zijn verschillende kelders gegraven, die een extra speelterrein vormen voor de teams die zich daar durven te wagen.

Ja, de buit die je hier kan vinden, zal je zeker helpen om de volgende gevechten beter aan te kunnen. Maar je gaat het wel moeten verdienen. Verschillende soldaten bewaken het gebied en zullen niet aarzelen om je aan te vallen als je te dichtbij komt. Maar ook deze keer geen paniek, want de schade die ze toebrengen is een pak minder dan het ongemak om deze soldaten tegen te komen als je midden in een gevecht met echte spelers zit.

© Raven Software

In totaal zijn er zeven geheime laboratoria bijgekomen, die op de kaart aangegeven worden met gele cirkels. Dit is je kans om de kaart, en zelfs de meest afgelegen locaties, te ontdekken. Maar met maar één weg naar binnen en één weg naar buiten, moet je een plan in gedachten hebben om je team te redden.

… en nieuwe mogelijkheden om die te bereiken

Met de nieuwe update komen er een heleboel nieuwe manieren om je in Caldera te verplaatsen. Terwijl straaljagers voorheen de enige optie waren om het eiland in het midden van de Stille Oceaan te bestormen, bieden de ontwikkelaars nu een nieuw alternatief: de bommenwerper.

Veel fans hadden de komst ervan al geraden toen Caldera werd uitgebracht, maar blijkbaar waren deze nieuwtjes enkel gepland voor deze update. Zo kun je je hele team nu meenemen in een vliegtuig met cockpit en drie machinegeweren aan de zijkanten en de staart van het vliegtuig. Dit geeft je de kans om effectief af te rekenen met soldaten die achter je aan komen. Maar er is meer…

© Raven Software

Met deze nieuwe voertuigen kun je ook bommen droppen en een ware ravage aanrichten op de grond. Je kan je teamgenoten op de grond ondersteunen door een gebied vrij te maken, maar ook bevoorradingskratten vernietigen. De vliegtuigen krijgen zo een bijzondere nieuwe rol in de game. Maar pas op dat je je niet onoverwinnelijk voelt. De ontwikkelaars hebben aangekondigd dat deze nieuwe update een vermindering van de gezondheid van vliegtuigen met zich meebrengt, om hun verwoestende kracht te verminderen, vooral in het begin van het spel.

De gepantserde vrachtwagens, die we kort konden gebruiken op Verdansk voordat de kaart werd vernietigd, maken een comeback. Maar deze keer zijn ze je vijand!

© Raven Software

Deze ondoordringbare stalen kolossen rollen over een vastgelegd lusvormig pad en vallen met hun dubbele mitrailleurkoepels de soldaten in de buurt aan. Operatoren zullen ook de mijnen moeten ontwijken die deze monsters achter hen laten vallen, net als de luchtsteun die ze oproepen als je hun gezondheidsbalk laag genoeg laat zakken.

Als je ze vernietigt, laten de gepantserde transportwagens een paar goodies achter. Als je geluk hebt zelfs een intacte Nebula V-bom… Het loont dus om ze, ten minste één keer, te vernietigen.

APEX Legends komt piepen

Na een paar rondjes zien we verschillende rode ballonnen die met een lange kabel aan de grond zijn bevestigd. Dit hebben we al eens gezien. Eenmaal geactiveerd, worden onze vermoedens snel bevestigd. Hiermee vlieg je de lucht in en land je weer op een plekje in de buurt.

Hierdoor kan je je in theorie verplaatsen zonder een vijandelijk gebied te moeten doorkruisen, maar je bent wel een schietschijf voor die vijanden. Als we geen Call Of Duty-fans waren, hadden we deze nieuwe functie die grotendeels geïnspireerd is door concurrent Apex Legends, echt kunnen waarderen.

© Raven Software

Een zet van de ontwikkelaars wellicht om te reageren op de klachten van spelers over het voordeel van hoger geplaatste operatoren. Maar het helpt niet om de game een realistisch gevoel te geven. Maar misschien denk je er zelf wel anders over.

Vier nieuwe wapens om te gebruiken

Ook nu weer zorgt de update voor nieuwe wapens. Eerlijk gezegd vonden wij ze niet echt efficiënt, maar laten we ze voor de volledigheid toch even bekijken.

Ten eerste krijgen spelers die de Battle Pass kopen, toegang tot twee nieuwe wapens. Een aanvalsgeweer, liefkozend de KG M40 genoemd, en het Whitley machinegeweer. Geen probleem als je de pas niet hebt, want je kan deze wapens uitproberen wanneer je ze op de grond vindt.

© Raven Software

Seizoen 2 geeft je ook toegang tot een nieuw wapen, een ijspriem, en een experimenteel machinegeweer, de Armaguerra 43.

Rebirth Island in de kijker

Een groot geheim is het zeker niet, maar Rebirth Island is sinds enkele weken het favoriete speltype van een grote meerderheid van de spelers geworden. De ontwikkelaars spelen hier nu op in en de map zal nu elke week een duo, trio en kwartet modus hebben.

Eerlijk gezegd, de veranderingen zijn niet wat we verwacht hadden. Het wordt dus afwachten om te zien hoe spelers de nieuwe functies in het spel gebruiken. Wij raden je aan om zelf te oordelen op de servers: laten we niet vergeten dat de waardering van een spel sterk afhangt van de mening van individuen, en dus subjectief is.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top