Proximus ePro League: Genk bevestigt, Mechelen herpakt zich

Nieuws | De achtste manche van de Proximus ePro League was het eindpunt van de eerste helft van het reguliere seizoen. Gilles Bernard (KRC Genk) bevestigde zijn voorsprong op zijn rivalen, terwijl de top acht zijn positie in de kwalificatieplaatsen bevestigde, ondanks enkele kleine wissels.

Door Proximus

Deel dit nieuws

We zijn nu halverwege het reguliere seizoen van de Proximus ePro League, onze nationale competitie die op FIFA 22 wordt gespeeld. De vertegenwoordigers van de verschillende clubs namen deze week deel aan de achtste speeldag. Die werd gekenmerkt door enkele stevige scores.

We beginnen met de wedstrijd tussen Gilles Bernard (KRC Genk), leider in het kampioenschap, en concurrent ShadooW uit Luik. De wedstrijd kantelde al snel in het voordeel van Bernard, die met vier doelpunten tegen één won. Zo nestelt Genk zich iets comfortabeler aan de top van de competitie. De Limburgse club staat nu één zege voor op Club Brugge.

De Bruggelingen behaalden dezelfde score in hun wedstrijd tegen Didista’s Sporting de Charleroi. De fouten van de Carolo gaven Rudi Ekmen ruim de tijd om zijn spel te ontwikkelen. Zo kon hij een voorlopige tweede plaats in het klassement terugwinnen.

Maar het waren niet alleen de topploegen die voor zware nederlagen zorgden. Miran (KV Mechelen) leek het moeilijk te hebben aan het begin van het seizoen, met slechts één gelijkspel en zes nederlagen. Tegen Oostende toonde de speler zich van een andere kant. Hij won de wedstrijd met een duidelijke 3-0. Met dit meer dan bevredigend resultaat behaalde Miran zijn eerste overwinning van het seizoen.

In de middenmoot miste Cercle Brugge een kans om in de top acht door te breken. Lars Depoorter deelde de punten met OH Leuven, na een score van 1-1. Het KAA Gent van Emino Mercy heeft nog steeds drie wedstrijden achterstand, hoewel de club slechts één punt verwijderd is van de kwalificatieplaatsen.

Na zijn tweede plaats van vorige week, zakte Zak Bentato deze week naar de zesde plaats, dankzij een 2-3 nederlaag tegen Zulte Waregem.

De trends in het klassement werden deze week dus bevestigd. Er zijn nog 9 wedstrijden te spelen voor de overgrote meerderheid van de deelnemers. Volgende afspraak op 25 februari, voor speeldag 9!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top