Deze Belgische festivals wil je niet missen deze zomer

Rock Werchter | Na twee treurige zomers die we (op een paar kleine uitzonderingen na) zonder festivals moesten doorbrengen, zou de zomer van 2022 wel eens een goede kunnen worden. Een aantal festivals hebben hun data bevestigd en kondigen met mondjesmaat zelfs al hun line-up aan. Proximus Pickx heeft daarom een selectie gemaakt van de festivals die je dit jaar zeker niet mag missen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rock Werchter

Er wordt zo hard uitgekeken naar de editie 2022 van Rock Werchter dat ze nu al uitverkocht is! Het festival is weer een groot succes, en als je de line-up ziet is dat niet verwonderlijk. Van donderdag 30 juni tot en met zondag 03 juli staan Pearl Jam, The Kid Laroi, Metallica, Imagine Dragons, Twenty One Pilots, Anne-Marie, Maneskin, Red Hot Chili Peppers, The Killers en Sum 41 op de weide in Werchter. De volledige line-up is te vinden op de website van het festival. Maar liefst 67.000 passen en 21.000 tickets per festivaldag werden verkocht voor deze grote opening van het festivalseizoen!

Als je niet kan wachten, kan je nog steeds kijken naar ‘Werchter Parklife 2021: Closing Day - verslag' in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Tomorrowland

Een topper die natuurlijk niet kon ontbreken tijdens de spetterende zomer van 2022, is Tomorrowland. Het Belgische festival met internationale allures zal maar liefst drie weekends neerstrijken op de Schorre in Boom, Antwerpen. Naast de weekends van 22 tot 24 juli en 29 tot 31 juli hebben de organisatoren namelijk nog 15 tot 17 juli toegevoegd om teleurgestelde festivalgangers de kans te geven dit jaar deel te nemen aan 's werelds populairste Belgische festival.

Ook dit jaar zullen de podia weer daveren onder het ritme van elektronische en technomuziek. Je kan er losgaan met Dimitri Vegas & Like Mike, Armin Van Buuren, Afrojack, Lost Frequencies, Martin Garrix, Major Lazer, DIPLO, Nicky Romero, Ofenbach, Netsky, Alesso, Kungs, Marshmello, Steve Aoki, Tiësto, Charlotte de Witte, Martin Solveig en nog veel meer! Het thema van dit jaar is 'The Reflection of Love'. Extra veel liefde dus tijdens de langverwachte comeback.

CORE Festival

We krijgen deze zomer ook een leuke nieuwkomer: CORE Festival! De twee grote festivalorganisaties in België, Tomorrowland en Rock Werchter, hebben hun krachten gebundeld om dit kleine Brusselse pareltje te creëren. Het Ossegemse park zal op 27 en 28 mei worden overspoeld door festivalgangers. Met maar liefst vier verschillende podia biedt CORE Festival een breed scala aan artiesten en muziekgenres. Van indie tot hiphop, electro, hyperpop en alternatieve dance: voor ieder wat wils. 

Midden in het groen zullen de 25.000 verwachte festivalgangers (per dag) een unieke ervaring beleven met ongelooflijke geluids- en lichtshows, dit alles versterkt door culinaire en artistieke ontdekkingen. CORE Festival festival verzamelt zowel internationale artiesten als jonge opkomende Belgische talenten, maar voor een line-up moeten we nog even geduld hebben.

AB Broadcast

Van 8 tot 10 april maakt AB BRDCST zijn indoor comeback in de Ancienne Belgique. Tussen avant-garde pop, futuristische hiphop, grime, Afrikaanse black metal, Chicago footwork, jazz, hedendaags klassiek, improvisatie en elektronische muziek biedt het festival ook dit jaar weer een zeer avontuurlijke line-up. Tussen internationale en niche-artiesten, is het doel van BRDCST vooral om mensen nieuwe muziek te laten ontdekken. Op het programma staan Arsenal, grime-artiest Ecko Bazz en de futuristische hiphop van Mc Yallah x Debmaster, maar ook Jana Rush, Avalanche Kaito, Wu-Lu, FUJI|||||||||||TA, Circuit des Yeux, Tirzah, Duma, Oï les OX, Joachim Badenhorst, Sergeant, Lennert Jacobs en Milan W. Kortom, een unieke en gevarieerde line-up, genoeg om je alvast in de stemming te brengen voor de zomer.

In afwachting is ‘AB: Back To Live’ beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Les Ardentes

Het stadsfestival van Luik is terug van donderdag 7 juli tot zondag 10 juli, en dit keer op een gloednieuwe site: die van Rocourt. Een eerste editie op een nieuwe locatie, dus het festival komt terug met een heleboel verrassingen, waaronder een line-up vol grote namen uit de rap- en hiphopcultuur. Op internationaal niveau hebben Les Ardentes al de komst aangekondigd van A$AP Rocky, Tyler The Creator, Megan Thee Stallion en Burna Boy. Onder de Franstalige legendes zullen Stromae en Orelsan het Luikse podium betreden, die beiden hun nieuwe album zullen voorstellen. Daarnaast kan je er ook terecht voor rapmuziek van PNL, Damso, Ninho, Sexion d'Assaut, SCH, Hamza, PLK, Tayc, Naps, Koba Lad en Soso Maness.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top