Dit wist je vast nog niet over 'Sex and the City' en 'And Just Like That'

Films | 'Sex and the City' was een van de meeste succesvolle series ten tijde van de eeuwwisseling. Zo succesvol zelf dat twee decennia later een reboot uitkwam. Denk je dat je alles weet over de vrouw achter de serie? Proximus Pickx heeft nog wat nieuwtjes waar je misschien nog niet van gehoord had. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sarah Jessica Parker was bijna geen Carrie Bradshaw

Vanaf het eerste moment dat de plannen voor 'Sex and the City' op tafel lagen, wilde maker Darren Star Sarah Jessica Parker in de hoofdrol. Maar SJP moest wel heel hard overtuigd worden om het personage te spelen in wat uiteindelijk de rol van haar leven zou worden. Na lang onderhandelen besloot Parker dan toch toe te zeggen, maar initieel was ze maar akkoord met 13 afleveringen. Dat is uiteindelijk toch een beetje anders uitgedraaid, want op dit moment speelt ze de rol van de stijlvolle Carrie Bradshaw nog steeds. 

Cynthia Nixon kleurde haar haar voor de rol van Miranda

Miranda's handelmerk in 'Sex and the City'? Haar knalrode haarkleur. De carrièrevrouw onderscheidde zich altijd van de rest van de wereld met haar strakke bob in die felle kleur. Het is dus gek om te weten dat de actrice, Cynthia Nixon, eigenlijk helemaal niet van nature roodharig is. Nixon is blond, maar ging ermee akkoord om haar haren te laten kleuren tijdens de zes jaren dat de serie gemaakt werd. Voor 'And Just Like That' moest ze dat gelukkig niet opnieuw doen, maar ook nu springt Miranda weer in het oog. Met exact dezelfde coupe, maar deze keer in het grijs.

Kim Cattrall heeft de rol van Samantha vijf keer geweigerd

Nog iemand die eigenlijk niet helemaal te vinden was voor haar iconische rol in de serie, was Kim Cattrall. Zij speelde Samantha, de oudste vrouw van de vriendengroep die vooral op seksueel vlak heel vrijgevochten was. Castingdirecteur Ellie Kanner was 100% zeker van Cattrall als Samantha, maar die laatste sloeg het aanbod maar liefst vijf keer af. "Ik herinner me dat Kim Cattrall op onze oorspronkelijke lijst stond. Pas zo'n 13 weken later, na veel heen en weer gebel en gesmeek van Ellie, kwam de actrice binnen en aanvaardde ze de rol", vertelt Kanners collega Russell Gray.

Eerste Emmy voor komedieserie

Hoewel HBO vooral veel succes heeft gehad met hun dramatische series, was 'Sex and the City' de eerste komedieserie van het netwerk die een Emmy won in 2001. Het behield dat record tot 2015, toen 'Veep' de felbegeerde prijs won (die het in 2016 en 2017 opnieuw won).

Je kan Carries appartement bezoeken

In de serie bevindt het appartement van Carrie zich in de Upper East Side op 73rd street, tussen 2nd en 3rd Avenue. Maar de buitenkant van het appartement bevindt zich in werkelijkheid in de West Village op Perry Street. De binnenkant van Carries appartement werd dan weer gefilmd op een sound stage. Fans van de show kunnen wel de trappen van het gebouw bezoeken. En dat doen ze, want het is een uiterst populaire plaats geworden voor toeristen.

De begingeneriek was bijna helemaal anders

Een van de dingen die 'Sex and the City' zo iconisch maakt, is de begingeneriek. Daarin is Carrie Bradshaw te zien terwijl ze in een roze top met witte tutu door de straten van New York huppelt, tot ze natgespetterd wordt door een bus waar reclame voor haar column op staat. Elke fan kan zich die outfit zo inbeelden, zo hard zelfs dat er in 'And Just Like That' zelfs meermaals een knipoog zit naar die tutu. Toch had de begingeneriek er bijna helemaal anders uitgezien. 

In de oorspronkelijke generiek droeg Parker een poederblauwe jurk, in plaats van het witte tule rokje. En ze werd niet natgespetterd, maar struikelde simpelweg bij het zien van de bus. Toch maar goed dat Darren Star dat nog aangepast heeft.

Ontdek 'And Just Like That' nu op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top