Verhuist de Super Bowl in 2026 naar Tottenham?

Sport | Tottenham heeft zich bij de NFL kandidaat gesteld om de Super Bowl in 2026 in de Britse hoofdstad te organiseren. Hoewel het idee sommigen wellicht verrast, kan het voorstel misschien wel werkelijkheid worden. De NFL denkt in ieder geval serieus na over de kwestie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wordt de 60e editie van de Super Bowl voor het eerst in zijn geschiedenis buiten de Verenigde Staten gespeeld? Het is perfect mogelijk, want de Engelse topclub heeft een voorstel ingediend om de wedstrijd in 2026 te organiseren in White Hart Lane. Dat kan voor de club een manier zijn om het nieuwe en dure stadion winstgevend te maken. Daarenboven kan Tottenham zo ook uitgroeien tot een van de grootste evenementenorganisatoren ter wereld. 

Al NFL-games

De NFL kant zich niet tegen het idee, integendeel. Sinds enkele jaren proberen verschillende bestuurders van de competitie om de NFL te internationaliseren. De uitzendrechten worden intussen in meerdere landen verkocht en het organiseren van wedstrijden buiten de Verenigde Staten is eveneens een droom van verschillende bestuurders. 

In Londen worden al sinds 2007 reguliere competitiewedstrijden georganiseerd. Vanaf dit jaar mag ook Duitsland wedstrijden organiseren in München en over een jaar eveneens in Frankfurt. Mexico-Stad mag vanaf dit jaar ook organisator van NFL-wedstrijden noemen. Dat de Super Bowl in Londen kan worden gespeeld, is dus niet verwonderlijk als de NFL haar commerciële logica blijft volgen. Bovendien werden in 2019 en dit seizoen telkens twee NFL-wedstrijden georganiseerd in het stadion van Tottenham. 

Tijdsverschil als grootste uitdaging

Maar Tottenham is niet de enige die zich kandidaat wil stellen voor de internationalisering van de NFL. In Sydney zou het Australia Stadium ook erg graag host willen zijn. Bovendien is Australië sterke concurrentie voor het Londense stadion. 

Maar daarvoor doet er zich nog een ander probleem voor: jetlag. De NFL zou nooit toelaten dat er een wedstrijd wordt georganiseerd op uren die in Amerika niet goed uitkomen. De editie van dit jaar begon in Los Angeles ’s middags en werd aan de oostkust ook op een degelijk uur uitgezonden. Een wedstrijd in Londen zou een tijdsverschil van acht uur opleveren. De wedstrijd zou dus om middernacht moeten van start gaan. Dat is verre van ideaal voor de spelers, dus het is nog maar afwachten wat er van de plannen in huis komt. Een officiële mededeling kwam er namelijk nog niet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top