LEC: Astralis verslaat leider Rogue

Nieuws | De tweede helft van de LEC Spring Split begon vrijdagavond. Dit wedstrijdweekend werd gekenmerkt door enkele gebeurtenissen die weinigen hadden kunnen voorspellen, waaronder de overwinning van de dwerg Astralis tegen de tot dan toe ongeslagen reus Rogue. Bij deze, een terugblik op de vijfde week van het Europese reguliere League of Legends-seizoen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Wat was het een weekend voor de fans van de LEC, de grootste League of Legends-competitie van Europa! De eerste reeks terugwedstrijden had enkele verrassingen in petto. En gezien de wedstrijden op het programma, was het zeker dat deze confrontaties zouden schitteren.

We beginnen met dé verrassing van de week. Hoewel Rogue tot nu toe ongeslagen was, en door velen beschouwd wordt als de beste ploeg van dit seizoen, kende het roster zijn lastigste week in de competitie. De ploeg verloor van Astralis, waardoor de Deense organisatie zijn eerste overwinning behaalde. Ondanks dit momentum, verloren de Denen van G2 Esports in hun wedstrijd op zaterdagavond.

En de slechte reeks van Rogue ging door tegen Misfits Premier. Het team verloor van de konijnen onder leiding van een supersterke NEON, die een geweldige prestatie neerzette. De Misfits sluiten hun week met 2-0 af, na hun overwinning tegen Team BDS in de openingswedstrijd van vrijdagavond.

Fnatic zorgt voor wedstrijd van de week

De wedstrijd van de week was de clash tussen Team Vitality en Fnatic op zaterdagavond. Fnatic nam snel de controle over de wedstrijd en vernietigde de comebackpogingen van Vitality. Door de overwinning blijft het team van YamatoCannon op de tweede plaats staan, samen met G2 Esports, na hun overwinning tegen SK Gaming de dag voordien.

© Michal Konkol – Riot Games

Het voorlopige LEC-klassement (week 5)

  1. Rogue (9-2)
  2. Fnatic (8-3)
  3. G2 Esports (8-3)
  4. Misfits Gaming (7-4)
  5. Excel (6-5)
  6. Team Vitality (5-6)
  7. MAD Lions (5-6)
  8. SK Gaming (3-8)
  9. Team BDS (3-8)
  10. Astralis (1-10)

Met nog maar drie rondes te gaan, moet elk team nog zes wedstrijden spelen in de competitie. Het wordt stilaan moeilijk om de ploegen onderaan de ranglijst in de play-offs voor te stellen. SK Gaming, Team BDS en Astralis hebben weinig kans om op te klimmen naar de zesde plaats die ze nodig hebben om zich te kwalificeren.

Aan de andere kant zal de strijd tussen de vier ploegen in de middenmoot hevig zijn. Ook de strijd om de tweede plaats zal ook hard zijn tussen Fnatic en G2 Esports, die al sinds het begin van het seizoen nek aan nek staan. Het lot wil dat deze twee teams de zesde week van de competitie openen met een clasico waar reikhalzend naar wordt uitgekeken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top