Derrick White heeft zich snel aangepast aan zijn nieuwe rol bij Boston

Sport | Hoewel hij pas is aangekomen uit San Antonio, heeft Derrick White zijn debuut bij de Boston Celtics niet gemist. De Celtics rijgen de successen aaneen en hebben nu al acht overwinningen op rij geboekt. Het is de vraag of ze de scalp van de 76ers als volgende aan hun riem zullen rijgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met acht opeenvolgende overwinningen heeft Boston momenteel de beste zegereeks in de NBA. Dankzij deze puike prestatie zijn de Celtics naar de zesde plaats in de rangschikking gestegen met een positief record van 33 overwinningen tegen 25 verliezen. Op dit moment draait het team van de Celtics op zijn volle vermogen, maar toch is er nog plaats voor vers talent in de vorm van Derrick White.

Nog een puntenmaker

De vleugelverdediger zelf had nooit verwacht dat hij San Antonio voor Massachusetts moest omruilen. Gregg Popovich en zijn team uit Texas besloten echter om hem te ruilen voor Josh Richardson en Romeo Langford. Derrick White was op zijn minst gezegd nogal verrast door deze beslissing, maar gehoorzaamde zonder aarzelen en stond dit weekend al op het veld met zijn nieuwe team. Hij miste vervolgens zijn debuut niet tegen de Nuggets en vervolgens tegen de Hawks.

White voelt zich als een vis in het water in zijn nieuwe team. De voormalige Spur werkte twee zeer goede reeksen af met 15 punten, 6 rebounds en 2 assists tegen Denver en vervolgens 14 punten, 4 rebounds en 5 assists tegen Atlanta. Nu hij geherpositioneerd is als zesde man kan de 27-jarige basketbalster laten zien hoe waardevol en veelzijdig hij kan zijn als een van zijn teamgenoten wegvalt en hij zich moet bewijzen.

Veelzijdig

"Hij had niet lang nodig om te acclimatiseren, want hij weet wat hem te doen staat", verklaarde zijn coach Ime Udoka in een interview over Derrick White. Udoka kent de nieuwe aanwinst van de Celtics goed omdat hij een aantal jaren heeft gewerkt als assistent bij de Spurs. "Derrick is een heel slimme speler die veel dingen heel goed kan. Met hem op het veld missen we niets. Of het nu gaat om spacing, ons vermogen om te verdedigen, onze capaciteit om doelpunten te maken of eenvoudige zaken zoals naar de hoeken gaan en het spel pushen... Dat zijn zaken die hij volledig beheerst."

Inmiddels heeft White ook al kunnen wennen aan de manier van spelen van zijn teamgenoten. Samen met Marcus Smart, Jaylen Brown en Jayson Tatum vormt hij nu een goed gerodeerd geheel binnen Team USA. "We kenden Derrick al eerder als speler in het nationale basketbalteam. Ondertussen hebben we hem ook als persoon leren kennen. Zijn manier van spelen voor de Spurs is gelijkaardig aan zijn werk voor coach Ime", klinkt het. De vraag is of Derrick White de ideale rookie is voor Boston. Het is natuurlijk nog te vroeg om dat te zeggen maar hoe dan ook zal de voormalige Spurs-speler nog hoge ogen gooien in de volgende wedstrijden.

Bekijk Derrick White en de Boston Celtics in de nacht van dinsdag op woensdag om 1u30 tegen de Philadelphia 76ers op Eleven Sports 2, verkrijgbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Dit is het NBA-programma van deze week op Eleven Sports:

Dinsdag 15 februari

  • Philadelphia 76ers - Boston Celtics (1u30 op Eleven Sports 2)
Vrijdag 18 februari
  • Clorox Rising Stars (3u op Eleven Sports 2)
Zaterdag 19 februari
  • State Farm All-Star Saturday Night (2u op Eleven Sports 2)
Zondag 20 februari
  • 71ste NBA All-Star Game (2u op Eleven Sports 2)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top