Virtus.pro overklast FURIA in finale van ESL Challenger 48

Esports | Het nieuwe ESL-seizoen kwam dit weekend officieel op gang, met de play-offs van ESL Challenger 48. De Belgische organisatie HEET raakte niet verder dan de groepsfase. Een sterk Virtus.pro pakte de eindzege tegen FURIA na een eenzijdige grand final.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zowel Virtus.pro als FURIA begonnen als favorieten aan het toernooi. De Brazilianen tankten vertrouwen in de groepsfase, en wonnen met 16-4 en 16-9 van respectievelijk ORDER en het Belgische HEET. Het avontuur van onze nationale vertegenwoordigers eindigde jammer genoeg in de groepsfase, na een nipte nederlaag tegen Complexity.

Maar de play-offs verliepen een pak moeilijker voor het Braziliaanse roster. FURIA moest terugkomen van een 0-1 achterstand tegen de regiogenoten van 9z, en kwam zo vermoeid aan in de finale tegen Virtus.pro.

Dat team had een iets eenvoudiger parcours achter de rug. Na een 16-14 tegen 9z en een 16-3 tegen Movistar Riders, stootte VP eenvoudig door naar de grote finale. Het nieuwe roster van de Noord-Amerikaanse organisatie Complexity bleek geen partij voor het klinische Counter-Strike van de Oost-Europeanen.

Statement van Virtus.pro

Het CIS-team begon aan de finale als grote favoriet, en maakte die status helemaal waar. Ondanks een sterk begin van FURIA op zowel Inferno als Mirage, nam VP na enkele rondes de controle over. Het resultaat: een bliksemsnelle grand final, die eindigde op 16-5 en 16-7. Virtus.pro verdient zo de hoofdprijs van 50 000 dollar en een ticket voor de ESL Pro League Conference 16, het kwalificatietoernooi van de prestigieuze ESL Pro League.

De overwinning is meteen ook een statement van de Russische organisatie, als een uitdager voor IEM Katowice 2022. Dat toernooi gaat op 17 februari van start. De finale op 27 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op Proximus Esports en op het tv-kanaal Pickx Live!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top