'Sleepers', een van de vele blockbusters die zich afspelen in het New Yorkse Hell's Kitchen

Films | Vanavond zendt VTM 4 de thriller 'Sleepers' uit, over vier intelligente en onafscheidelijke vrienden die samen opgroeien in de New Yorkse volkswijk Hell's Kitchen. Deze meeslepende film is niet de enige productie die gemaakt is in deze beruchte buurt. Proximus Pickx blikt terug op een aantal series en films die in deze bruisende wijk zijn opgenomen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hell's Kitchen draagt al sinds het midden van de 19de eeuw zijn naam en gold lange tijd als een straatarme wijk waar Iers-Amerikaanse immigranten een prominente rol speelden. De buurt was ook een trekpleister voor de georganiseerde misdaad, met gangsters James Coonan en Mickey Featherstone als enkele voorbeelden. Sinds de jaren 70 kwam de buurt steeds meer in het vizier van filmmakers, wellicht omdat een groot aantal acteurs in de buurt heeft gewoond of gewerkt. In de nabijheid van Hell's Kitchen vinden we immers Broadway en de Actors Studio-acteerschool.

Taxi Driver

'Taxi Driver' speelt zich af in het New York van 1976, in een periode waarin de Vietnamoorlog net was afgelopen en veteraan Travis Bickle (een rol van Robert De Niro) overleeft als taxichauffeur in de stad. De twintiger lijdt aan een posttraumatisch stresssyndroom en raakt steeds verder in zichzelf gekeerd. Wanneer hij enkele wapens koopt, is er geen weg terug meer. Hell's Kitchen heeft een belangrijke rol in deze film, want het is de locatie waar een aantal sleutelmomenten uit de film zich afspelen.

Daredevil

Niet alleen in thrillers en dramafilms, maar ook in fictieve universa heeft de buurt een rol van betekenis gekregen. Het personage Matthew Murdock, alias Daredevil, is geboren en opgegroeid in Hell's Kitchen. Als blinde advocaat vecht hij niet alleen in de rechtbank voor een rechtvaardige wereld maar ook in de straten van New York. Deze Marvel-superheld staat in veel boeken bovendien bekend als "the Devil of Hell's Kitchen". Opmerkelijk is dat enkele films, waaronder de blockbuster 'Daredevil' uit 2003 met Ben Affleck, niet in New York maar in Los Angeles zijn opgenomen. De Netflix-reeks met dezelfde naam werd wel opgenomen in deze buurt. Je kan deze reeks tot 28 februari 2022 bekijken op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Sleepers

In 'Sleepers' groeien vier vrienden samen op in Hell's Kitchen. Ze beleven een zorgeloze jeugd maar daar komt een bruut einde aan wanneer ze een hotdogkar over de trap van een metrostation laten hangen. De stunt loopt mis en iemand wordt zwaargewond afgevoerd. De vrienden worden gestraft met één jaar opsluiting in Wilkinson, een heropvoedingsinstelling voor jongens. Tijdens de maanden in Wilkinson moeten de jongens gruwelijke mishandelingen ondergaan. Wanneer ze jaren later elkaar opnieuw ontmoeten, zijn ze allen uit op wraak tegen de mensen die hen hebben mishandeld. Niet alleen de film speelt zich af in de volkswijk, maar ook de auteur van het boek waarop deze film is gebaseerd, is afkomstig uit Hell's Kitchen.

Bekijk ‘Sleepers’ op woensdag 16 februari 2022 om 20u35 op VTM 4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top