Zondag van de 'zaakjes' in 1B: staan we voor enkele sleutelmomenten in het kampioenschap?

Sport | Zondag staan er met RWDM - SK Deinze en Lommel SK - RE Virton nog twee interessante duels op het programma. De match in Brussel kan een sleutelmatch worden in de strijd om de tweede plek terwijl er in Lommel een degradatieclash van de zuiverste soort wordt gespeeld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Door het verlies van Waasland-Beveren tegen Lierse Kempenzonen kunnen zowel RWDM als SK Deinze straks een gouden zaak doen. De Brusselaars kunnen bij winst niet enkel Waasland-Beveren op vijf punten zetten, maar daarnaast kunnen ze ook Deinze op zeven punten zetten en de Oost-Vlamingen daarmee zo goed als definitief uit de strijd om de tweede plek gooien.

Deinze kan zich via een driepunter dan weer helemaal in de strijd om die barrageplaats katapulteren nadat het nu toch al enkele maanden net niet dicht genoeg bij de top twee kon komen om zich echt op te werpen als promotiekandidaat.

Evenwaardig

Enig probleem... de matchen tussen RWDM en Deinze eindigen bijna altijd op een gelijkspel. Van de laatste vijf confrontaties eindigden er vier op een draw terwijl RWDM één keer de zege meegraaide op het veld van Deinze (1-2 eerder dit seizoen). Met een gelijkspel schiet alvast geen van beiden iets op straks.

Maar er kunnen straks nog zaakjes gedaan worden. Zo kan Lennart Mertens alweer een prima zaakje doen in de strijd om de topschutterstitel. Zijn naaste achtervolgers (Daci en Maderner) konden dit weekend niet scoren waardoor Mertens zijn minikloofje wat kan uitbreiden.

Zwarte beest

Later op de avond strijden Lommel en Virton voor de drie punten. Lommel kon al maanden niet meer winnen terwijl ook Virton sinds medio oktober slechts 1x een driepunter kon boeken. Niet toevallig was dat tegen Lommel.

De laatste jaren boekten de Luxemburgers wel vaker goede resultaten tegen Lommel. Zo eindigden de laatste zes duels op vijf Virtonese zeges en één gelijkspel. Als Virton straks een nieuwe zege boekt, dan wipt het over Lommel en duwt het de ploeterende Limburgers nog wat verder in het moeras. Als Lommel wint, dan vergroot het de kloof op Virton naar vijf punten en kan het weer iets comfortabeler ademen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top