Deze memorabele festiviteiten vanop het scherm willen we dolgraag in het echt beleven!

Muziek | Ooit al gefantaseerd over een galabal, een dolle avond die eeuwig in je geheugen gegrift staat, een ongeremde, decadente viering van het leven? Nu we weer het Belgische nachtleven mogen induiken, wordt die droom misschien wel werkelijkheid. Proximus Pickx rakelt vier grandioze feesten op die ooit het grote of kleine scherm sierden, en die we doodgraag realiteit willen zien worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een ‘Bridgerton’-bal

Tijdens het bingen van dit bewierookte kostuumdrama, waarin de weelderige avondkledij van toen de show steelt, krijgen we spontaan zin om een korset of smoking aan te trekken en de dansvloer onveilig te maken. Het tweede seizoen van de serie is op komst, en belooft nog veel meer moois. Op 18 februari wordt trouwens een bal à la Bridgerton georganiseerd in Londen. Op het programma: een traditionele dans uit die tijd, kaartspelen, cocktails en unieke drankjes.

De serie is nu beschikbaar op Netflix. Meer weten over Netflix bij Proximus Pickx.

De ongeremde viering van het leven in ‘Project X’

Een radicaal andere sfeer in deze feestfilm uit 2012. Drie schoolvrienden besluiten om een klein thuisfeestje te organiseren met een beperkt aantal uitgenodigden, om zodoende aan status en populariteit te winnen op hun school. Maar het feest barst compleet uit zijn voegen wanneer veel meer volk dan uitgenodigd komt opdagen. Thomas, Miles en Costa zien met lede ogen aan hoe hun tuinfeest compleet uit de hand loopt, en besluiten dan maar om zich ook over te geven aan de roes en bacchanaal hedonisme – terwijl het ouderlijk huis bijna gesloopt wordt door de feestvierders. Een once in a lifetime party, waar hedonisme in zijn puurste vorm bedreven wordt. Eén ding: zorg dat het feest niet in de tuin van je eigen woning plaatsvindt, anders dreigt het een dure grap te worden.

‘Project X’ is te bekijken op Netflix. Meer weten over Netflix bij Proximus Pickx.

Het kerstbal op Zweinstein

In ‘Harry Potter en de Vuurbeker’ is het traditionele kerstbal een ware institutie. IJsdecors, prachtige kostuums en iconische liederen: een hoogfeest voor alle leerlingen en staf, en dan vergeten we nog het ‘Toverschool Toernooi’. Elke fan van de magische saga zou het bal willen meemaken: een droom evenwaardig aan het ontvangen van een toelatingsbrief voor Zweinstein!  

Het galabal bij Gatsby

Haal je mooiste smokings en galajurken uit de kast: in ‘The Great Gatbsy’ gaf regisseur Baz Luhrmann een nieuwe definitie aan het begrip ‘galabal’. Het feest bij de miljardair, vertolkt door steracteur Leonardo DiCaprio, is zonder twijfel één van de meest extravagante en gedurfde uit de filmgeschiedenis. Ontelbaar veel figuranten, zorgeloos vertier, grandioze decors en oogstrelende choreografieën… Het tafereel voert je weg naar een droomwereld, waarin je je mengt onder de gasten, klinkt met DiCaprio, in het zwembad vol confetti duikt en eindeloos danst op de tonen van ‘A Little Party Never Killed Nobody (All We Got)’ van Fergie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top