De nieuwe films in de bioscoop deze week

Films |

Zoals elke woensdag komen er op 16 februari nieuwe films naar de Belgische zalen. Of het nu een blockbuster, een hilarische komedie of een animatiefilm is: voor ieder wat wils. Proximus Pickx maakte voor jou een lijstje met de onmisbare diamanten die je moet gezien hebben.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Uncharted

De liefhebbers van het computerspel ‘Uncharted’ en de bijhorende avonturen van Nathan Drake hebben een goede week! De langverwachte film over het universum van gamebedrijf Naughty Dog komt eindelijk naar de cinemazalen. We weten al even dat de bekende avonturier zal gespeeld worden door niemand minder dan Spiderman, ofwel Tom Holland. In de film gaan we, hoe kan het ook anders, op zoek naar een schat. Die van Ferdinand Magellan, met een geschatte waarde van niet minder dan 5 miljard dollar. Nathan Drake onderzoekt de hints naar de schat samen met zijn broer, Samuel. De twee protagonisten reizen de hele wereld af om het mysterie rond de schat te ontrafelen, van New York naar Gizeh, met tussenstops in Barcelona en Parijs.



Maison de Retraite

Kev Adams is terug en zal u ongetwijfeld laten lachen in zijn nieuwe komedie. Adams speelt Milann, een jonge crimineel die veroordeeld werd tot 300 uur werkstraf in plaats van naar de gevangenis te moeten. Maar hij gaat niet zomaar eender waar werken: hij helpt in een rusthuis, Les Mimosas. Met oude mensen werken is al geweldig tegen zijn zin en dan blijken de oude mensen in het rusthuis van het meest norse type. Maar al snel wekt Milann hun empathie op en maakt hij er zelfs vrienden, hoe tegengesteld de mensen mogen lijken. De gepensioneerden en Milann wisselen levensvisies, raad en ondersteuning uit. Totdat Milann beseft dat de ouderen met wie hij omgaat slecht behandeld worden in Les Mimosas en besluit hen te helpen ontsnappen.

De casting van de komedie is fantastisch want naast Adams vinden we ook grote namen van de Franse cinema zoals Gérard Depardieu, Daniel Prévost en Liliane Rovère.




Hopper en de Hamster der Duisternis

Een held zoals geen ander in deze animatiefilm. Hopper Chickenson is de enige in het koninkrijk die half kip, half haas is, waardoor hij natuurlijk best opvalt. Hij werd gevonden door zijn adoptievader Koning Arthur terwijl die vruchteloos op zoek was naar de Hamster der Duisternis. Vele jaren later is Hopper groot geworden en is hij klaar om samen met zijn vader en oom, Harold, op avontuur te gaan. Maar er is één ding dat misloopt in het leven van Hopper, door zijn speciale combinatie van genen heeft hij moeite met geaccepteerd te worden.

Hij besluit dan maar om zelf op zoek te gaan naar de Hamster der Duisternis, in de voetsporen van zijn familie, om ieders respect te verdienen. In zijn queeste is hij niet alleen, aangezien hij geholpen wordt door Archie de schildpad en Meg het stinkdier. Een geweldig trio dat er alles aan zal doen om je te doen lachen en te verbazen in deze aandoenlijke tekenfilm.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top