LEC: teams keren terug naar Berlijnse studio’s

Nieuws | De teams die deelnemen aan de LEC, het Europese League of Legends-kampioenschap, staan binnenkort weer op het podium. Riot Games kondigde vanmiddag aan dat een aantal wedstrijden vanaf deze vrijdag in zijn Berlijnse studio’s zullen worden gespeeld.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na vier weken van competitie op afstand, keert de LEC deels terug naar zijn oorspronkelijke format. De teams, die sinds het begin van de Spring Split hun wedstrijden vanuit hun respectieve gaming houses spelen, mogen eindelijk terugkeren naar de studio’s in Berlijn.

Na het bespreken van de huidige situatie met betrekking tot covid-19 met de relevante autoriteiten en belanghebbenden, hebben we er vertrouwen in dat de spelers geleidelijk aan kunnen terugkeren naar een studio-omgeving,” schreven de verantwoordelijken voor de competitie in een verklaring op Twitter.

Alleen teams die de eerste en de laatste wedstrijd van elke competitiedag spelen, worden tot de studio toegelaten. Deze maatregel is uiteraard bedoeld om het contact tussen spelers van verschillende teams te beperken en de verspreiding van het virus af te remmen. Nog maar een paar weken geleden testten spelers van G2 Esports positief, waardoor het hele roster in quarantaine moest.

Op dit moment is er geen nieuws over de mogelijke terugkeer van toeschouwers naar de studio’s. Riot Games belooft echter zijn regels aan te passen, naarmate de gezondheidssituatie zich ontwikkelt.

Het nieuws komt op het juiste moment, want de Belg Targamas staan aanstaande vrijdag om 22u uur tegenover MAD Lions. Als zijn team wint en Fnatic faalt, stijgen Targamas en G2 Esports weer naar de tweede plaats, net achter het momenteel onstopbare Rogue.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top