ESLOL: KRC Genk nog steeds op kop

Nieuws | De spelers van KRC Genk Esports beleefden opnieuw een perfecte week, op dag 7 en 8 van de Elite Series: League Of Legends. Hun resultaten stelden hen in staat de eerste plaats in het klassement veilig te stellen. Ook een plaats in de play-offs is nu meer dan waarschijnlijk voor de Limburgse club.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De zon schijnt voor de spelers van KRC Genk Esports, en de lucht is even blauw als hun shirts. De Limburgse club neemt deel aan de Spring Split van de Elite Series, het grootste League of Legends-kampioenschap in de Benelux. Voor de derde week op rij sloot de ploeg zijn twee avonden ongeslagen af. Het zal geen verbazing wekken dat KRC niet alleen won van Team 7AM, maar ook van LowLandLions.

De volgende Belgische club in de rangschikking, ION SQUAD, staat twee overwinningen achter. Hoewel weinigen aan het begin van het seizoen op hun roster zouden gewed hebben, bewezen ze inmiddels het ongelijk van hun critici. Nadat ION SQUAD maandagavond struikelde tegen het altijd indrukwekkende Echo Zulu, versloeg het team woensdag de KVM Esports-selectie.

Voor de Belgische deelnemers in de tweede helft van het klassement zijn de resultaten iets minder. De vossen van Sector One konden bijvoorbeeld nog maar twee kleine overwinningen boeken.

De organisatie, geleid door jungler dibu, begon aan week vier door mCon LG Ultragear te verslaan. Helaas kruiste het pad van de vossen op woensdagavond dat van Echo Zulu, dat met enige moeite de nexus van de Brusselaars kon neerhalen.

Team 7AM kende hetzelfde resultaat en staat gelijk met S1. Het team had het moeilijk in de eerste helft van de Split en verloor maandag van LowLandLions, voordat het zijn wedstrijd tegen KVM Esports won. De Mechelaars sloten hun week af met twee opeenvolgende nederlagen, waardoor ze rechtstreeks naar de laatste plaats van het klassement zakken.

Het voorlopige klassement – © Elite Series

KVM, S1 en 7AM zullen alles moeten geven in de laatste zes wedstrijden van het reguliere seizoen. De teams hebben zeges nodig om zich te kwalificeren voor de play-offs. Anders zullen ze moeten vertrouwen op KRC Genk, dat al enkele weken bewijst dat het over de kwaliteiten beschikt om een grote ploeg te worden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top