Spirou Charleroi gelooft nog steeds in de top 5 van de BNXT League

Sport | De eerste fase van de betFIRST BNXT league loopt langzaam ten einde voor de Belgische en Nederlandse teams. De strijd om de top 5 in België is hevig en Spirou de Charleroi hoopt zich op het laatste moment toch nog bij die groep te voegen. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De betFIRST BNXT League maakt het basketbalseizoen op z'n zachtst gezegd pittiger. Een strijd om de eerste plaats is er niet, want net zoals de laatste seizoenen het geval was, neemt Oostende met glans die positie in. De andere plekjes zijn echter wel fel gegeerd en daar wordt dus nog stevig om gevochten. In maart start namelijk al de Golden Group, de fase waarin de vijf beste Belgische en de vijf beste Nederlandse teams oog in oog komen te staan. 

In België is de strijd hevig, want behalve Oostende en Mechelen is niemand verzekerd van een plaats in de top vijf. Antwerpen en Bergen staan er met elk toen overwinningen best goed voor. Het vijfde ticket is nog te verdelen tussen Leuven (9 overwinningen), Charleroi en Limburg United (elk 8 overwinningen).

Hoop doet leven

Maar er zijn nog drie wedstrijden te spelen, dus alles is nog mogelijk voor Spirou. Al was de wedstrijd tegen Bergen jammer genoeg wel eentje die de Carolo's beter niet verloren in deze strijd. Ook het verlies tegen Limburg United van afgelopen zondag helpt hen niet bepaald vooruit. De mannen van Fulvio Bastianini hebben nog hoop, maar het zal moeilijk worden. Spirou zal nu dus wel moeten winnen in Leuven... en Oostende. We zullen de rekenmachines tevoorschijn moeten halen als Bergen tegelijkertijd al haar wedstrijden wint, behalve tegen Antwerpen. Want in een gelijke stand tussen Charleroi en Leuven zal het voordeel naar die eersten gaan, omdat zij twee overwinningen hebben in rechtstreekse confrontaties met Leuven.

Andere scenario's liggen op tafel, maar er zijn veel mitsen en maren aan de kant van Charleroi. De deal is simpel: alles winnen en Charleroi is zeker van een plaats in de Golden Group.

Volg het beste van de betFIRST BNXT League en in het bijzonder de match tussen Leuven en Charleroi deze woensdag 16 februari vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 4, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top