'The Girl Before': je droomhuis of je leven?

Films | Wat als je plots het huis van je dromen vindt en je er in mag wonen zolang je je aan de regels van de huisbaas houdt. Het lijkt een goede deal, maar voor Jane zou het weleens noodlottig kunnen eindigen. De langverwachte psychologische thrillerserie 'The Girl Before' neemt je mee in een wervelwind van intriges en plottwists.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'The Girl Before' werd voor het eerst aangekondigd in maart 2021 als een aangrijpende bewerking van JP Delaneys gelijknamige bestseller. De langverwachte release kwam er uiteindelijk op 19 december 2021 en sindsdien heeft de vierdelige reeks al haar kijkers in de ban weten te houden met vreemde wendingen en een meeslepende verhaallijn. 

De serie volgt Jane, een jonge vrouw die de kans krijgt om One Folgate Street te huren, een prachtig, ultra-minimalistisch huis ontworpen door Edward Monkford. Voor Jane voelt het als een droom die werkelijkheid wordt, al zit er wel een addertje onder het gras: terwijl ze in het huis verblijft moet ze leven volgens Edwards regels.

Naarmate de tijd verstrijkt, krijgt Jane het gevoel dat het huis verandert en haar beïnvloedt. Op een bepaald moment doet ze een schokkende ontdekking over de vorige bewoonster, Emma, die het huis niet overleefd heeft. Al snel begint ze gelijkenissen tussen zichzelf en de vorige bewoonster te zien en krijgt ze schrik dat haar hetzelfde lot te wachten staat.

Topcast

De cast van 'The Girl Before' is er ook een om 'u' tegen te zeggen. De BAFTA-genomineerde actrice Gugu Mbatha-Raw ('A Wrinkle in Time', 'Loki', 'Black Mirror') speelt de hoofdrol als Jane. "Ik ben zo enthousiast om met dit geweldige team te werken aan zo'n meeslepend verhaal in mijn debuutrol als actrice/producent."

Tegenover haar zien we David Oyelowo ('Nightingale', 'Selma'). De acteur die eerder al genomineerd werd voor een Golden Globe en een Emmy Award, speelt Edward Monkford, de raadselachtige architect die het huis heeft ontworpen waar Jane net is komen wonen. Ook hij was erg enthousiast om 'The Girl Before' te maken. "Dit verhaal is breinbrekend in zijn slimme opbouw en ingewikkeldheid. Ik kan niet wachten om het aan iedereen te laten zien."

Ontdek 'The Girl Before' nu op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top