Deze zangers startten hun carrière in een schoolkoor

Muziek |

Elke week serveert ‘Fresh Music’ je het laatste nieuws uit de muziekwereld en dat is deze keer niet anders. In deze aflevering kom je meer te weten over deze zangsterren die hun carrière begonnen in het schoolkoor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Barbra Streisand

Barbra Streisand startte al op jonge leeftijd in haar schoolkoor en ontdekte er dat ze gezegend was met de engelenstem die iedereen ondertussen kent. Dankzij dat talent bleef ze dus ook tot haar afstuderen een van de grote sterren van het koor. Ze zong er trouwens met een klasgenoot die ook een echte ster werd: Neil Diamond. De twee brachten het nummer 'You Don't Bring Me Flowers', dat te vinden is op de albums van beide zangers uit 1978.

Barbra Streisand, die ondertussen al 79 is, groeide uit tot een waar muziekicoon. Ze is een van de weinigen die de hoogste onderscheidingen voor televisie, muziek, film en theater heeft ontvangen, waaronder een Emmy, een Grammy, een Oscar en een Tony Award. Ze heeft dus een lange maar erg succesvolle weg afgelegd sinds haar dagen in het schoolkoor.

Jamie Foxx

Jamie Foxx leerde piano spelen toen hij amper vijf jaar oud was, en tegen de tijd dat hij 15 was, leidde hij zijn kerkkoor en nam hij actief deel aan zijn schoolkoor. De kunsten volstonden echter niet voor de energieke tiener, die ook basketbal en voetbal speelde. Foxx werd later een succesvol acteur, maar was blij dat hij zijn kinderdroom kon waarmaken en een gospelalbum kon uitbrengen.

Alicia Keys

Alicia Keys sleet haar tienerjaren in de Professional Performing Arts High School in New York, waar ze zich natuurlijk specialiseerde in zang. Ze studeerde af als beste van haar klas. Sindsdien is muziek een essentieel onderdeel van haar leven geworden. Ze bracht haar eerste album, 'Songs in A Minor', uit in 2001 en groeide uit tot een van de grootste zangeressen van haar tijd.  De school was een springplank voor haar toekomstige succesvolle carrière!

Ontdek 'Fresh Music’ op vrijdag 4 februari om 19u00 ‘op Pickx+ (kanaal 13). Woon je in Brussel en heb je het Nederlandse tv-pakket? Je vindt Pickx+ op kanaal 263. Ontdek het volledige Pickx+-aanbod via de Proximus Pickx ‘All Stars’ TV-optie! Bezoek onze site voor meer informatie over deze tv-optie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top