Kalender? Pech? Goed voetbal van Deinze? De Roeck zoekt verklaringen voor 0-3 verlies

Sport | Zitten er barstjes in het pantser van KVC Westerlo. Voor de tweede keer in vier duels moesten de Kempenaars een terechte nederlaag toestaan. Na het 2-1 verlies bij Waasland-Beveren bleek nu ook SK Deinze in staat om de Westelse code te kraken. Resultaat: 0-3.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Westerlocoach Jonas De Roeck had na de match geen moeite om te erkennen dat de zege van Deinze verdiend was. "Dit Deinze was een pak efficiënter dan wij en had niet veel nodig om te scoren”, vertelde hij aan Gazet van Antwerpen. "Deinze deed ons pijn in de omschakeling. We stonden positioneel niet altijd goed en tegen dat tweede doelpunt was niets te beginnen."

Toch zag De Roeck ook andere redenen voor de pijnlijke thuisnederlaag. "We spelen drie wedstrijden in zeven dagen en Deinze evenveel in tien dagen. Ik wil me er niet achter verschuilen maar het speelde zeker een rol. Daarnaast was het doelpunt van De Belder was al de derde goal dit seizoen van Deinze tegen ons waarbij een bal afweek.”

Ondanks de zes op twaalf in 2022 wil De Roeck zich evenwel nog niet te veel zorgen maken. "Het had geen zin om me kwaad te maken in de kleedkamer. Emoties mogen nooit de bovenhand halen. Westerlo en Deinze zijn de twee ploegen die het mooiste voetbal brengen in eerste klasse B. We staan nog altijd acht punten voor op eerste achtervolger RWDM. Laten we dat onthouden. Zaterdag krijgen we tegen Moeskroen al een kans om ons te revancheren," besloot hij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top