Boston Celtics moeten nu bevestigen in drie grote beproevingen

Sport | Boston stond enkele weken geleden nog in de hoek waar de klappen vallen. Ze schoten vaak tekort in kantelmomenten en regen de nederlagen aan elkaar, maar nu zijn de Celtics bezig aan een remonte met zes opeenvolgende overwinningen. En dat komt geen moment te vroeg.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De maand februari verloopt tot nu toe als een droom voor Boston Celtics. Zes wedstrijden in zes wedstrijden: beter kan het niet. Al moeten we daarbij vermelden dat ze, met uitzondering van een duel tegen leider in de Eastern Conference Miami Heat, telkens een haalbare kaart trokken. Tegen een minder dan volwaardig Miami domineerden de Celtics met 30 punten voorsprong. Een broodnodige overwinning voor de NBA-ploeg met het grootste aantal titels, die een wel heel weifelend seizoen doormaakt.

Interne veranderingen

Nadat ze in de eerste ronde van de play-offs teleurstellend in de eerste ronde naar huis gestuurd werden door de Brooklyn Nets, hebben de Celtics afgelopen zomer enkele veranderingen doorgevoerd. Zo mochten spelers als Evan Fournier en Kemba Walker hun koffers pakken. Maar het was achter de schermen dat de belangrijkste wissels gebeurden. Danny Ainge, sinds 2003 general manager en president of basketball operations bij de Celtics, besloot een stap opzij te zetten.

Zijn opvolger werd Brad Stevens, een gewezen speler die de Celtics al door en door kende. Sinds 2013 werkte hij als coach van de ploeg. Hij is nu vervangen door Ime Udoka, die vorig jaar nog deel uitmaakte van de staf van Nets-coach Steve Nash en nu zijn eerste stappen als hoofdcoach zet. Naar verluidt hebben de sterspelers van de Celtics eerst hun fiat gegeven over Udoka vooraleer hij definitief aangesteld werd.

De basis is er

De eerste maanden van het tijdperk Udoka liepen echter niet op rolletjes. De Celtics speelden niet consequent genoeg, zelfs niet als je er rekening mee houdt dat ze niet gespaard bleven van coronapech. Boston liet enkele overwinningen in de laatste minuten door de vingers glippen. Dankzij de grote namen in de ploeg zijn ze gelukkig ook nog steeds in staat om te schitteren.

De vedetten van Boston zijn niet de minsten, van Al Horford tot Marcus Smart, de altijd solide Jaylen Brown en de onbetwiste gangmaker van de ploeg, All Star Jayson Tatum. Die laatste twee vormen in het bijzonder een team dat keer op keer beslissend is.

De Celtics staan momenteel op de zevende plaats in de Conference en moeten harder vechten dan ooit. Ze maken nu echter kans om op te klimmen in het klassement, maar dan moeten ze hun komende twee wedstrijden winnen, en dat wordt geen sinecure. Denver Nuggets en Atlanta Hawks wachten hen op, met later ook nog Philadelphia 76ers in het vooruitzicht. Na die drie grote beproevingen zou het lot van de Celtics voor dit seizoen beslecht moeten zijn.

Volg de wedstrijden van de NBA, waaronder die tussen de Celtics en de Nuggets komende zaterdag, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van de NBA op Eleven Sports:

Zaterdag 12 februari

  • Boston Celtics - Denver Nuggets: om 1u30 op Eleven Sports 2
  • Portland Trail Blazers - New York Knicks: om 23u00 op Eleven Sports 2

Zondag 13 februari

  • Boston Celtics - Atlanta Hawks: om 20u op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top