Proximus ePro League: Standard de Liège presteert goed

Nieuws | De zevende ronde van de Proximus ePro League vond plaats op woensdagnamiddag 9 februari. Standard de Liège klom naar de tweede plaats in het klassement dankzij een overwinning op Beerschot. Kortrijk schoof dan weer op naar de top acht van de competitie, en KAA Gent behoudt zijn plaats in de play-offs, ondanks een achterstand van twee wedstrijden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Deze week vond de zevende speeldag van ons nationaal FIFA-kampioenschap plaats, naar het voorbeeld van de Belgische eerste klasse, de Jupiler Pro League. Zak Bentato (RSCA) stond tweede in de rangschikking en verzekerde zich met een gelijkspel tegen Sint-Truiden van een plaats in de hoogste regionen van het klassement.

Dankzij de 1-1 verloor Anderlecht slechts één plaats in het klassement, aan het Standard de Liège van ShadooW. De club uit Luik won met 2-0 van Beerschot, na een nipte wedstrijd die Standard van begin tot einde leidde. Ook Cercle Brugge won met die score van RFC Seraing, die elkaar iets later op de dag ontmoetten. Cercle Brugge schuift zo op naar de 10de plaats, slechts twee punten verwijderd van de kwalificatieplaatsen.

Gilles Bernard (KRC Genk), leider in het klassement, toonde zijn goede vorm nog eens. De speler versloeg Didista’s Sporting Charleroi met 1-0. Daardoor zorgde hij voor een kleine kloof van twee punten tussen hemzelf en Standard.

De spannendste wedstrijd van de week was ongetwijfeld de clash tussen Alexander Zimet (Royal Antwerp) en Uliks Polloshka (KAS Eupen). De Eupen-speler had 91 minuten nodig om het zesde doelpunt van de wedstrijd te maken. Zo snoepte hij een gelijkspel af van Alexander Zimet, die zijn frustratie moeilijk kon verbergen.

Kortrijk heeft een voorlopige plaats in de play-offs beet, dankzij een 2-1 overwinning op Oostende. Zulte Waregem en Union Saint-Gilloise eindigden op een 2-2 gelijkspel.

Ondanks twee wedstrijden achterstand staan Emino Mercy en KAA Gent er goed voor. De club staat nog steeds in de linkerhelft van de tabel, en kan theoretisch de koploper inhalen, als Gent de volgende twee matchen wint. Daarvoor zullen we moeten wachten tot de volgende speeldag, die plaatsvindt op 16 februari.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top