De Blazers hebben hun financiën en transfers op orde, maar wat nu?

Sport | De afgelopen week was het alle hens aan denk in Oregon en het management van de Blazers zat allesbehalve stil. Met de transferdeadline van donderdag heeft het team uit Portland de ploeg helemaal omgegooid met het oog op de toekomst.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het seizoen van de Blazers verliep tot nu toe niet bepaald van een leien dakje. Vorig jaar liet de ploeg uit van Damian Lillard opnieuw een teleurstellend resultaat optekenen toen ze in de play-offs al in de eerste ronde werden uitgeschakeld door de Denver Nuggets. Na negen jaar als coach kwam er daardoor een einde aan de periode van Terry Stotts bij Portland, hij werd vervangen door Chauncey Billups. Dat was een onverwachte keuze, want Billups had hiervoor slechts één seizoen als assistent-coach bij de Clippers gewerkt. Van veel ervaring was er bij hem dus geen sprake.

Het management kreeg ook te maken met de frustraties van sterspeler Damian Lillard. Hij was gefrustreerd omdat hij met zijn ploeg niet verder raakte in de play-offs. Hij wees de staff van de ploeg met de vinger en was allesbehalve tevreden met de gang van zaken. Maar vertrekken? Nee, dat deed hij niet. De sfeer binnen de ploeg was dus niet opperbest.

Ruimte in het budget

Ook nu pakt de mayonaise nogal moeilijk in Oregon. Want wie dacht dat de ploeg vorig seizoen zijn dieptepunt had bereikt, kreeg de voorbije weken ongelijk. Dit jaar hebben de Blazers immers een flinke dosis pech te verduren gekregen. CJ McCollum en Damian Lillard liepen blessures op en konden hun team dus niet helpen. Betere resultaten bleven uit en ze leden de ene nederlaag na de andere. Intussen is het team zelfs uitgesloten van de play-offs en zelfs het play-in-toernooi is op dit moment niet haalbaar.

Bovendien hebben de Blazers ook op financieel vlak niet de nodige flexibiliteit om versterking te zoeken. Hoe dan ook probeert het management van de equipe goede transfers te doen. Norman Powell en Robert Covington werden naar de Clippers gestuurd in ruil voor Eric Bledsoe, Justise Winslow en rookie Keon Johnson. De ploeg heeft ook een tweede keuze in de draft, ook daarmee kan het zich dus versterken. De Blazers zitten onder de drempel van het maximale budget. Als ze over die limiet gaan, wacht hen een extra belasting. 

Met of zonder Lillard?

Dinsdag waren er opnieuw transfers op te tekenen bij de Blazers. McCollum, Larry Nance Jr. en Tony Snell vertrekken naar New Orleans in ruil voor Josh Hart, Nickeil Alexander-Walker, Tomas Satoransky en Didi Louzada. Ook heeft de ploeg uit Oregon recht op heel wat goede opties in de draft waarbij heel wat sterke jonge spelers hun debuut kunnen maken. Die kunnen aangekocht worden tegen lage prijzen, wat de Blazers veel talent voor weinig centen kan opbrengen. Het is nu nog maar de vraag of de ploeg een heel nieuw team zal opstellen, ofwel een ploeg rond sterspeler Lillard wil bouwen. 

De ploeg zal volgens journalist Adrian Wojnarowski die laatste optie overwegen. Volgens hem kan er relatief snel een nieuwe ploeg rond Lillard gebouwd worden. Deze zomer heeft de ploeg namelijk alle financiële middelen nodig om kwaliteitsspelers te rekruteren en tegelijkertijd het goudhaantje Anfernee Simons een beter contract te geven, anders zou hij snel naar een andere ploeg verkassen. De toekomst van de ploeg ligt in handen van general manager Joe Cronin, en we weten dat dat hij als geen ander een team naar de top kan loodsen.

Volg de NBA het hele seizoen en de wedstrijd tussen de Blazers en de Knicks deze zaterdag op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het NBA-programma van dit weekend op Eleven Sports:

Zaterdag 12 februari

  • Portland Trail Blazers - New York Knicks: vanaf 23u op Eleven Sports 2
Zondag 13 februari
  • Boston Celtics - Atlanta Hawks: vanaf 20u op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top