LEC: Nog steeds geen overwinning voor Astralis

Nieuws | De reeks nederlagen in de LEC van Astralis blijft maar duren. Dit weekend bëeindigde de organisatie de eerste helft van het reguliere seizoen van de Spring Split, zonder ook maar één zege. Astralis blijft zo op de laatste plaats in het klassement staan. Rogue, aan de andere kant, is nog steeds ongeslagen, met negen overwinningen op zijn naam.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Met vier weken competitie is de helft van het segment al gepasseerd, na de wedstrijden van vorig weekend. Dit betekent dat er nog slechts acht wedstrijden overblijven voor de verschillende teams om een plaats in de play-offs veilig te stellen.

Een taak die enorm moeilijk wordt voor het Astralis-roster, gezien de rampzalige resultaten van het team. Het is heel eenvoudig: van de negen gespeelde wedstrijden heeft Astralis er tot nu toe evenveel verloren. Een triest record dat hen onderaan het voorlopige klassement plaatst, en dat de discussie over de relevantie van een gesloten competitie opnieuw heeft doen oplaaien.

Voor sommigen verlagen dergelijke prestaties namelijk het niveau van de competitie. Alle macht belandt zo in de handen van de organisaties, aangezien zij betaald hebben om in het circuit aanwezig te zijn. Een promotie-/degradatieformule met de verschillende regionale liga’s zou in dit opzicht voor sommigen dan ook zinvoller zijn.

© LEC

Aan de andere kant lijkt niets Rogue te kunnen stoppen. Het team is sinds het begin van het seizoen nog steeds ongeslagen en boekte zaterdag zijn negende overwinning tegen G2 Esports. Rogue heeft nu elk team in de competitie verslagen, meestal zonder veel moeite.

In de rest van het klassement zijn er geen veranderingen, behalve in het onderste deel. Team Vitality staat nu voor EXCEL en Team BDS, dankzij twee overwinningen tegen Misfits en Astralis.

Het voorlopige LEC-klassement (week 4)

  1. Rogue (9-0)
  2. Fnatic (6-3)
  3. G2 Esports (6-3)
  4. MAD Lions (5-4)
  5. Misfits Gaming (5-4)
  6. Team Vitality (5-4)
  7. EXCEL (4-5)
  8. Team BDS (3-6)
  9. SK Gaming (2-7)
  10. Astralis (0-9)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top