Het weekend in met de leukste kijktips

Films | De week is voorbij gevlogen en het weekend staat alweer voor de deur. Ook dit weekend kan je weer rekenen op een paar pareltjes op televisie en streamingplatformen. Dit is de selectie van Proximus Pickx. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: Moonlight

Het zijn de jaren 80 in Miami en Chiron is een homoseksuele zwarte jongen die opgroeit in een van de ruigste buurten van de stad. In 'Moonlight' zien we de jongen een man worden, op drie belangrijke kantelpunten van zijn leven. Als kind, tiener én volwassene worstelt Chiron met zijn geaardheid, zijn mannelijkheid, zijn drugsverslaafde moeder en zijn plaats in de wereld. 

Dit Amerikaans drama uit 2016 werd geschreven en geregisseerd door Barry Jenkins. 'Moonlight' is gebaseerd op het toneelstuk 'In Moonlight Black Boys Look Blue' van Tarell Alvin McCraney. In 2017 werd de film bekroond met de Oscar voor beste film.

Bekijk ‘Moonlight’ op vrijdag 11 februari om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

My Salinger Year

In 1995 verlaat Joanna, een ambitieuze schrijfster en dichteres, haar thuisstad en verhuist naar New York City, waar ze een baan aanneemt bij een van New Yorks oudste literaire agentschappen. Dat agentschap ontfermt zich over de beruchte teruggetrokken schrijver J.D. Salinger. Joanna's belangrijkste taak is om de immense hoeveelheid fanmail die de beroemde schrijver ontvangt te verwerken met een standaardantwoord. Maar al snel krijgt ze genoeg van de onpersoonlijke reacties en begint ze haar eigen antwoorden te schrijven. 

'My Salinger Year' is een drama uit 2020, geschreven en geregisseerd door Philippe Falardeau. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige memoires van Joanna Rakoff. In de hoofdrol zie je Margaret Qualley ('
Once Upon a Time in Hollywood').

‘My Salinger Year’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.


Zaterdag: The Hitman's Bodyguard

's Werelds beste securityagent wordt opgeroepen om het leven te bewaken van zijn aartsvijand, een van 's werelds meest beruchte huurmoordenaars. De meedogenloze lijfwacht en de manipulatieve huurmoordenaar zitten al jaren tegenover elkaar en worden samengebracht voor een wilde, buitensporige 24 uur. Tijdens hun reis van Engeland naar Den Haag krijgen ze te maken met razendsnelle autoachtervolgingen, bizarre bootescapades en een meedogenloze Oost-Europese dictator die uit is op bloed.

Lach even goed mee met deze absurde actiekomedie met Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson in de hoofdrollen. Volgeladen met clichés, maar daarom niet minder amusant.

The Tinder Swindler

Een heleboel mensen is op zoek naar de liefde op dating apps en hoewel dat vaak goed loopt, kan het soms al eens fout gaan. In de documentaire zie je een van die laatste gevallen. Knappe miljardair Shimon gaat op date met een vrouw en ze wordt helemaal verliefd op hem. In een mum van tijd trekken ze samen de hele wereld rond, tot hij haar plots om geld vraagt. Eens ze hem het geld gegeven heeft, verdwijnt hij als sneeuw voor de zon.

Shimon maakte nog veel meer slachtoffers en in 'The Tinder Swindler' gaan al die vrouwen samen naar hem op zoek om het hem betaalt te zetten. Is de uiterst slimme bedrieger hen te snel af, of krijgen ze hem toch te pakken?

Ontdek ‘The Tinder Swindler’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Zondag: Ghostbusters

Het weekend afsluiten, doe je met een film die eigenlijk geen introductie nodig heeft. Nadat de leden van een team wetenschappers (Harold Ramis, Dan Aykroyd en Bill Murray) hun baantje aan een universiteit in New York City zijn kwijtgeraakt, besluiten ze "ghostbusters" te worden. Samen gaan ze in ruil voor geld een high-tech gevecht aan met het bovennatuurlijke. Ze stuiten op een doorgang naar een andere dimensie, die het kwaad op de stad loslaat. Er staat de Ghostbusters dus maar één iets te doen: New York redden van de totale vernietiging.

Deze film uit 1984 kreeg al veel remakes en vervolgen, maar het origineel blijft nog altijd voor velen een favoriet. Perfect dus voor een zondagavond met het hele gezin.

Bekijk ‘Ghostbusters’ op zondag 13 februari om 20u35 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top