Club verliest kostbare punten ondanks flexibiliteit van nieuwkomer Denis Odoi

Sport | De 26ste speeldag van de Jupiler Pro League ligt alweer achter ons. Zoals elke maandag licht Pickx Sports de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend toe.

De man van het weekend: Denis Odoi

Denis Odoi is nog maar pas gearriveerd in Brugge maar heeft na zijn eerste volledige wedstrijd voor blauw-zwart toch al heel wat posities bekleed. Tegen AA Gent begon de 33-jarige ex-speler van Fulham FC de wedstrijd als rechtsback. Na de rust werd hij door Club Brugge-coach Alfred Schreuder plots als defensieve middenvelder geposteerd om extra loopvermogen op het middenveld te creëren. Diep in de tweede helft schakelde diezelfde Schreuder plots om naar een 5-3-2-systeem en werd Odoi dan maar linksback. Odoi sloot de wedstrijd ten slotte af als centrale verdediger en deed dat met verve.

Denis Odoi was zijn flexibele zelve en dat was dé reden waarom Schreuder hem op de verschillende posities posteerde. “We weten dat hij op heel wat posities uit de voeten kan”, klonk het achteraf in de pers. “Maar deze vier posities innemen was vooraf eigenlijk niet de bedoeling.” Ondanks de flexibiliteit van Odoi kon Club niet winnen tegen Gent. Blauw-zwart ging thuis de boot in met 1-2 tegen KAA Gent en verspeelde kostbare punten in de strijd om de titel.

Het doelpunt van het weekend: Joshua Zirkzee

Er werden dit weekend heel wat cadeaus uitgedeeld in het Lotto Park en dat zelfs kort na het eerste fluitsignaal. De Eupense verdediging ging immers na vier minuten al in de fout waardoor Joshua Zirkzee zijn 11e doelpunt van het seizoen kon maken. Drie minuten later blunderde de Eupense achterhoede opnieuw en profiteerde Christian Kouamé (2-0, 7’). Maar Anderlecht was ook in een gulle bui. In minuut 13 leidde een misverstand in de paars-witte verdediging de 2-1 in die Eupen-spits Prevljak maar al te graag voor zijn rekening nam.

Hét cadeau van de avond werd echter bovengehaald in minuut 24. Toen anticipeerde Joshua Zirkzee zeer goed op een afgeweken voorzet van Murillo en maakte hij een sierlijke omhaal richting doel. Het resultaat? Een 3-1-voorsprong en een ideale ruststand voor de troepen van Kompany. Het doelpunt van Zirkzee ging snel rond op sociale media en bewijst nogmaals dat de Nederlandse goalgetter over bakken talent beschikt. Dankzij een late goal van Benito Raman (4-1, 88’) zette Anderlecht Eupen eenvoudig opzij en dat stemde Anderlecht-coach Vincent Kompany zeer tevreden. Zijn club is samen met Union de grote winnaar van de 26e speeldag, een uiterst zeldzame dag waarin concurrenten Antwerp en Brugge kostbare punten lieten liggen.

Het cijfer van het weekend: 20

Union nam het afgelopen weekend op tegen Antwerp en trok ook daar aan het langste eind (0-2). De Brusselaars tellen nu al tien punten voorsprong op hun eerste achtervolger, ook Antwerp, en werpen zich steeds nadrukkelijker op als titelkandidaat. Coach Felice Mazzu zette naar aanloop van de wedstrijd tegen Antwerp zijn hele kern in de bloemetjes, maar bedankt na afloop best één man in het bijzonder: Denis Undav. De 25-jarige Duitser jaagde afgelopen weekend immers zijn 19e en 20e doelpunt tegen de touwen en legde de wedstrijd in een beslissende plooi.

Volgend seizoen zal de huidige Gouden Stier uit de Jupiler Pro League niet meer te bewonderen zijn bij Union want de Duitser heeft een contract getekend bij het Engelse Brighton & Hove Albion dat volgend seizoen ingaat. Daar zullen ze tevreden zijn bij de vaststelling dan Undav ook tegen grote clubs zijn mannetje kan staan en doelpunten maakt.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!