Lommel van de regen in de drup in 2022: 0 punten, 0 goals en amper 2 schoten binnen het kader

Sport | Lommel SK verloor zondagavond met 3-0 op het veld van de autoritaire competitieleider KVC Westerlo. Het gegeven dat Lommel zonder punten op de bus stapt na een avond in 't Kuipje is zeker geen zeldzaamheid, maar de manier waarop de Limburgers ten onder gingen was van een zelden gezien niveau.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Westerlo moest welgeteld 2x een dikke vijf minuten doordrukken om Lommel uit te tellen. In de overige 75 minuten konden de Kempenaars verrassend makkelijk op ralenti domineren. Lommel was niet bij machte om ook maar iets tegen te doen. In de eerste helft kwamen de inspiratieloze Limburgers welgeteld één keer in de Westelse zestien en waren ze geen enkele keer gevaarlijk. In de tweede helft was Smeets (de enige Lommelaar op niveau, al had Agyepong ook wel een sterke invalbeurt) wel dichtbij een goal toen het kalf al lang verdronken was, maar zijn poging strandde op de lat.

Na een (alweer) ontluisterende prestatie waren de statistieken na de match klaar en duidelijk. Lommel had welgeteld 2x naar doel geschoten en slechts één keer tussen de palen. Die pijnlijke stats pasten evenwel perfect bij die van de andere twee duels die Lommel in 2022 al speelde.

Tegen RWDM (2-0 verlies) kon Lommel ook amper één keer tussen de palen trappen en tegen Lierse Kempenzonen (0-1 verlies) werd Liersedoelman Teunckens zelfs geen enkele keer op de proef gesteld. In de drie duels die het begin moesten worden van 'operatie redding' puurde Lommel dus geen enkel punt, scoorde het geen enkele goal en trapte het amper 2x tussen de palen in 270 minuten.

'Vliegenvanger'

Maar niet enkel offensief loopt het helemaal spaak. Ook de Lommelse sluitpost Cristopher Fiermarin kreeg het fel te verduren in 't Kuipje. De goalie ging niet vrijuit bij de tweede en de derde Westelse goal en dat zorgde voor hoongelach in de tribune achter hem. De spionkop van Westerlo duwde het mes nog wat dieper in de wonde door hem enkele keren 'vliegenvanger' toe te zingen, maar het valt te betwijfelen of de Uruguayaan begreep dat die gezangen voor hem bedoeld waren.

T1 'ad interim' Luiz Felipe stond erbij en keek ernaar... De Braziliaan hoopt wellicht dat er snel iemand aangesteld wordt die het kaf van het koren kan scheiden en deze groep weer op de rails kan krijgen. Volgende opdracht voor Felipe en Lommel wordt... rode lantaarn Virton. De Luxemburgers pakten dit seizoen al 6 op 6 tegen Lommel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top