Jérémy Doku maakt ondanks blessureleed toch progressie bij Stade Rennes

Ligue 1 | Jérémy Doku en Stade Rennes nemen het op tegen PSG. Het is nog afwachten of de Rode Duivel fit geraakt voor deze match. De ex-speler van RSC Anderlecht maakte de afgelopen maanden ondanks zeer veel blessureleed toch nog de nodige progressie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op het afgelopen EK was Jérémy Doku nog een revelatie bij België. Hij was één van de beste Rode Duivels in de verloren kwartfinale tegen Italië. De wereldtop lonkte en ploegen als FC Barcelona, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Real Madrid en anderen werden na dat Europees kampioenschap in verband gebracht met de spurtbom. Doku liet al snel verstaan dat hij bij Stade Rennes ging blijven en dat hij droomde van een topseizoen.

Drie blessures in korte tijd

Rennes betaalde in oktober 2020 27 miljoen euro om Doku weg te halen bij Anderlecht. Zijn eerste seizoen verliep goed, want hij was een vaste waarde. Maar de statistieken bleven nog achterwege met 2 goals en 3 assists in 30 competitiewedstrijden.

De jaargang 2021/2022 moest hét seizoen worden van Doku. Maar het ging al snel mis. Eerst was er een hamstringblessure die hem anderhalve maand aan de kant hield van augustus tot oktober. Hij was nog maar net terug fit of daar volgde al snel een knieblessure die hem een maand aan de kant hield. Midden november was Doku terug klaar voor de dienst, maar eind januari maakte Rennes bekend dat hij weer een hamstringblessure had opgelopen en een drietal weken in de tribune moest toekijken. Frustrerend. De balans staat daardoor op slechts 564 minuten (in dertien matchen), waarin hij 2 keer scoorde en 1 assist uitdeelde. Door zijn blessures kwam Doku sinds het EK ook niet meer uit voor de Rode Duivels.

Lof van de coach

Staat Doku dan stil in zijn ontwikkeling? Neen. Bruno Génésio, trainer bij Rennes, geeft aan dat er tijdens de individuele trainingen die Doku wel kon afwerken, stevig werd gewerkt aan zijn minpunten. Nadien zag hij de progressie in het spel van de jonge Belg. "Jérémy maakt vorderingen op bepaalde gebieden, zoals zijn defensieve arbeid en zijn spel zonder bal. Het is een bewijs dat hij iemand is die weet waar hij heen wil, die intelligent is en die goed werkt. Dankzij zijn blessures heeft hij kunnen werken aan enkele punten waar er nog progressie mogelijk was, zoals zijn linkervoet, en dat is goed nieuws."

Zo was Génésio zeer tevreden over de partij van Doku tegen Bordeaux. Er werd toen met 6-0 gewonnen en Doku speelde 86 minuten en gaf een assist. "Ik vond zijn wedstrijd erg goed. En met name twee dingen: het eerste is dat hij er veel afwisseling was in zijn spel. Hij ging diep zonder bal, vroeg de bal in de voet, ging de dribbel aan, strooide met passes en hij deed zijn defensieve werk. Hij maakt veel progressie." Het valt te hopen dat de negentienjarige flankaanvaller de komende maanden fit blijft en zijn potentieel ten volle kan benutten. Bondscoach Roberto Martinez hoopt alvast mee, want een fitte Doku is bijzonder belangrijk voor de nationale ploeg en zeker nu Eden Hazard problemen blijft ondervinden bij Real Madrid.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top