Matthew Stafford kan tijdens de Super Bowl 2022 afscheid nemen van zijn verleden

Sport | In de nacht van 13 en 14 februari vindt het meest bekeken sportevenement van de Verenigde Staten plaats in Los Angeles. De Rams nemen het dan in de finale van de Super Bowl op tegen de Cincinnati Bengals. Op het veld kunnen we onder meer Matthew Stafford bewonderen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de eerste twaalf jaar van zijn carrière probeerde Matthew Stafford de Detroit Lions te redden van de ondergang. Maar de zaken gaan bij die ploeg al een aantal jaren niet goed, waardoor hij andere oorden op zocht. De quarterback kon uiteindelijk een andere uitdaging vinden bij de Los Angeles Rams. Met die transfer veranderde ook zijn ambities, want Stafford moest opeens niet meer focussen op de tekortkomingen van zijn ploeggenoten. Bij zijn nieuwe ploeg kan hij ook zijn eigen talent ten volle ontplooien.

Duel met Tom Brady

Bij de Rams bevindt Matthew Stafford zich in een team van topspelers. Die boekten dit seizoen het ene succes na het andere. Met zijn ploeg won de 33-jarige Amerikaan de NFC West-titel en haalden ze de kwalificatie voor de play-offs binnen. De Rams versloegen daarin de Cardinales (34-11) om nadien de huidige winnaar van de vorige Super Bowl te kloppen, de Tampa Bay Buccaneers (27-30). Tenslotte versloegen de Rams ook nog de San Francisco 49ers (20-17), waardoor ze hun plekje in de Super Bowl veilig stelden. In alle drie die wedstrijden speelde Stafford een belangrijke rol, hij kon in de wedstrijd tegen de Buccaneers zelfs de wereldster Tom Brady de baas.

In zijn carrière staat Stafford inmiddels op de twaalfde plaats in de lijst van quarterbacks met in totaal 49.995 yards en 323 completed passes. Dankzij die score begint hij bij de grootste sterren respect af te dwingen, hoewel zijn achtergrond bij de Lions nog steeds invloed heeft op zijn reputatie. Deze finale is voor hem dan ook de uitgelezen kans om zijn talenten aan de wereld te laten zien.

Een tweede titel voor de Rams?

Deze Super Bowl is een beslissende wedstrijd voor Stafford, maar vooral ook voor zijn club. De Rams wonnen eerder slechts één keer een finale, in 2000. In 2002 en 2019 konden ze ook op het hoogste niveau voor de prijzen strijden, maar toen konden ze niet winnen. 14 februari kan ook historisch worden voor hun tegenstander, de Bengals. Zij wonnen de Super Bowl nog nooit, ook al speelden ze de finale al drie keer. 

Volg de pre-show en de finale van de Super Bowl nu zondag vanaf 23u10 live op Eleven Sports 1/2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top