Lommel recupereert 7 (!) spelers en gaat op zoek naar eerste zege in 't Kuipje in bijna 10 jaar

D1B Pro League | Op papier lijkt niets Westerlo vanavond van een nieuwe driepunter te kunnen houden. De Kemphanen krijgen met Lommel een team op bezoek dat al sinds 2012 niet meer kon winnen in 't Kuipje. Daarnaast wachten de Limburgers ook al tien wedstrijden op een nieuwe overwinning in 1B. Maar het Lommel dat de laatste maanden zo zwalpt, zal straks in de Kempense clash wellicht een ander gezicht tonen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Lommelcoach Luiz Felipe kan in vergelijking met de match tegen Lierse Kempenzonen (0-1 verlies) maar liefst zeven andere spelers opstellen. Nieuwkomers Ostrc, Smeets en Pierrot zijn speelgerechtigd en kunnen zo het Lommelse middenveld een heel nieuw elan geven.

Ook offensief en defensief kan er geschoven worden. De Braziliaanse spits Cauê is eindelijk speelgerechtigd en ook Alonso Martinez is opnieuw van de partij. Al is het wel nog de vraag hoe fris hij zit na een interlanddrieluik met Costa Rica. De winger speelde op zes dagen drie WK-kwalificatiewedstrijden (Panama, Mexico, Jamaïca). Defensief zijn Wuytens en Lemoine eindelijk weer van de partij na een Covidbesmetting.

Lommel zal alle middelen kunnen gebruiken om nog eens een broodnodige driepunter te pakken. De Limburgers wachten namelijk al sinds september 2012 op een nieuwe overwinning bij Westerlo. Cerigioni en Gaethofs scoorden toen de Lommelse goals en ene Hans Vanaken was toen de Lommelse dirigent. Sindsdien volgden er vijf Westelse zeges en drie remises.

Orde op zaken

Bij Westerlo is enkel Dierckx nog steeds geblesseerd terwijl Perdichizzi een schorsingsdag uitzit. Hij zal vervangen worden door Yameogo of Soumah. De troepen van Jonas De Roeck zullen zich willen revancheren voor de 2-1 nederlaag van vorig weekend bij Waasland-Beveren. Lukt dat niet, dan dreigt er mogelijk toch wat twijfel in de kopjes te sluipen. Al is de voorsprong op de achtervolgers (zelfs bij een nederlaag) nog wel altijd ruim.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top